Connect with us

T-Mobile: 3G-ről vélemény – telefon a nyeremény!

Kütyük

T-Mobile: 3G-ről vélemény – telefon a nyeremény!

A T-Mobile az előfizetők igényeit és elvárásait maximálisan figyelembe véve kívánja hamarosan bevezetni a magyar piacra a harmadik generációs mobiltelefóniát.

A piacvezető szolgáltató ennek érdekében egy online kérdőívet tett közzé a 3G-vel foglalkozó dedikált honlapján. A kérdőív segítségével a T-Mobile többek közt arra szeretne választ kapni, hogy az úgymond ˝hétköznapi˝ mobiltelefonosok jelenleg mit gondolnak a legújabb mobil technológiákról, illetve hogy mik a jövőbeli elvárásaik azokkal kapcsolatban. A három fő témakörben összesen tizenhat kérdés vár megválaszolásra, de az észrevételeket és javaslatokat elektronikus levélben is szívesen fogadja a magenta színekben pompázó szolgáltató.


A válaszadók között a T-Mobile az év végéig havonta egy-egy harmadik generációs mobiltelefont fog kisorsolni, melyhez ráadásul még egy 4.000 forintos Domino kártya is jár. Az áprilisi nyeremény nem más, mint a Nokia egyik sikermodellje, az 1,3 megapixeles kamerával felvértezett 6630-as készülék.

Mint ismeretes, a 2,5G (GPRS) és a 2,75G (EDGE) nyomdokain haladva hazánkban várhatóan valamikor az idei esztendő második felében indulnak be az első harmadik generációs mobil szolgáltatások, melyeket eleinte Budapest központjában, majd az egész fővárosban, a későbbiekben pedig a nagyobb vidéki városokban és az autópályák mentén lehet majd igénybe venni.

A gyors videó- és zeneletöltést, valamint Internet elérést, illetve videótelefonálást biztosító, WCDMA alapú UMTS hálózatok maximum 384 Kbit/s-os adatátviteli sebességet biztosítanak az előfizetők részére. Az itthon jelenleg még átadásra váró UMTS rendszerek a későbbiekben lényegében minden további nélkül HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) kompatibilissé tehetők. Ez a sokak által egyszerűen csak 3,5G-nek nevezett technológia 14,4 Mbit/s-os elméleti maximális adatátviteli sebességgel kecsegtet. A T-Mobile nemrégiben Németországban és Ausztriában is megkezdte HSDPA tesztjeit, az első 3,5G kereskedelmi szolgáltatás pedig várhatóan valamikor 2006-ban indul majd be.

Az előrejelzések egyébként azt mutatják, hogy a kezdeti nehézségeket követően az idei esztendőben már komoly sikereket fognak elérni az újgenerációs mobiltelefonok. A Forward Concepts piackutató cég egyik legfrissebb jelentéséből például kiderül, hogy a WCDMA kompatibilis 3G készülékek piacán idén mintegy 45 millió mobilt fognak eladni, ami éves szinten mintegy 165 százalékos növekedést jelent.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő