Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szakadatlanul nő a Mozilla böngészők népszerűsége

Kütyük

Szakadatlanul nő a Mozilla böngészők népszerűsége

Globálisan és az üzleti élet felhasználói között is emelkedik az alternatív browserek kedveltsége.

A Onestat.com jelentése szerint a Mozilla böngészői már jócskán meghaladták a 8 százalékos piaci részesedést: az internetes aktivitást monitorozó holland cég jelentése értelmében egészen pontosan 8,69 százalékon állt a legutolsó mérések szerint a Mozilla Foundation által fejlesztett browserek aránya, a teljes „piacot” tekintve. Ez azt jelenti, hogy február óta durván negyed százalékkal emelkedett tovább az Internet Explorerrel szemben alternatívát jelentő szoftverek használtsága.

Természetesen mindez azzal járt együtt, hogy a Microsoft böngészőjének részesedése tovább csökkent: a Onestat felmérése szerint immáron „csak” 86,63 százalékon áll – ez a februári értékhez képest 0,65 százalékos esést jelent. Harmadik helyre az Apple fejlesztette Safari böngésző került 1,26 százalékkal, negyedik a Netscape lett 1,08 százalékkal, míg utána igen közeli pozícióban találjuk az Opera böngészőt, 1,03 százalékkal. Ez utóbbit a norvég fejlesztőcég vezetőjének óceán-átúszási akciója (lásd kapcsolódó hírek) minden bizonnyal meg fogja dobni.

A Janco Associates hasonló értékekről számolt be: a kifejezetten üzleti felhasználású szoftvereket vizsgálva még kisebb a két vezető böngésző közti különbség. Eszerint a Firefox minden tizedik számítógépen megtalálható, míg az Internet Explorert „csupán” a munkára fogott PC-k 83 százalékáról veszik igénybe webböngészésre. 4 százalékot kapott a Mozilla, a Netscape viszont már csak kevesebb mint egyet.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés