Connect with us

Szakadatlanul nő a Mozilla böngészők népszerűsége

Kütyük

Szakadatlanul nő a Mozilla böngészők népszerűsége

Globálisan és az üzleti élet felhasználói között is emelkedik az alternatív browserek kedveltsége.

A Onestat.com jelentése szerint a Mozilla böngészői már jócskán meghaladták a 8 százalékos piaci részesedést: az internetes aktivitást monitorozó holland cég jelentése értelmében egészen pontosan 8,69 százalékon állt a legutolsó mérések szerint a Mozilla Foundation által fejlesztett browserek aránya, a teljes „piacot” tekintve. Ez azt jelenti, hogy február óta durván negyed százalékkal emelkedett tovább az Internet Explorerrel szemben alternatívát jelentő szoftverek használtsága.

Természetesen mindez azzal járt együtt, hogy a Microsoft böngészőjének részesedése tovább csökkent: a Onestat felmérése szerint immáron „csak” 86,63 százalékon áll – ez a februári értékhez képest 0,65 százalékos esést jelent. Harmadik helyre az Apple fejlesztette Safari böngésző került 1,26 százalékkal, negyedik a Netscape lett 1,08 százalékkal, míg utána igen közeli pozícióban találjuk az Opera böngészőt, 1,03 százalékkal. Ez utóbbit a norvég fejlesztőcég vezetőjének óceán-átúszási akciója (lásd kapcsolódó hírek) minden bizonnyal meg fogja dobni.

A Janco Associates hasonló értékekről számolt be: a kifejezetten üzleti felhasználású szoftvereket vizsgálva még kisebb a két vezető böngésző közti különbség. Eszerint a Firefox minden tizedik számítógépen megtalálható, míg az Internet Explorert „csupán” a munkára fogott PC-k 83 százalékáról veszik igénybe webböngészésre. 4 százalékot kapott a Mozilla, a Netscape viszont már csak kevesebb mint egyet.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő