Connect with us

technokrata

Melyik mobil készüléken lehet a leggyorsabban gépelni?

Kütyük

Melyik mobil készüléken lehet a leggyorsabban gépelni?

Mobil elektronikus leveleket a palmOne féle Treo 650-es készüléken lehet a leggyorsabb írni.


Legalábbis ez derül ki abból, hogy a rangos ˝World Text Champion˝ cím birtokosa, Arttu Harkki a napokban Londonban egy ilyen, teljes értékű QWERTY billentyűzettel ellátott okostelefon segítségével állított be újabb mobil e-mail gépelési rekordot. Emberünk annak köszönhetően, hogy korábbi hagyományos mobiltelefonját Treo 650-re cserélte, 2 perc 22 másodperces időeredményt tudott elérni.

˝Jelenleg már számos olyan mobiltelefon van jelen a piacon, mely QWERTY kiosztású billentyűzettel rendelkezik. Annak érdekében, hogy a különböző rekordkísérleteket valamilyen szinten egységesíteni tudjuk, arra kértük Arttu Harkkit, hogy csak az egyik kezének hüvelykujját használja gépelés körben˝ – nyilatkozta Hein Le Roux, a Guiness Rekordok Könyve egyik munkatársa.

A villámkezű fiatalembernek egyébként a következő, angol nyelvű szöveget kellett begépelnie a lehető legrövidebb idő alatt: ˝The telephone was invented by Alexander Graham Bell (UK), who filed his patent for the telephone on 14 February 1876 at the New York Patent Office, USA. The first intelligible call occurred in March 1876 in Boston, Massachusetts, when Bell phoned his assistant in a nearby room and said ˝Come here Watson, I want you˝˝˝.

Az Analysys Research piackutató cég egyik legfrissebb tanulmányából kiderül, hogy 2008-ban az üzleti kategóriába tartozó mobil készülékeket birtoklóknak már több mint 40 százaléka fog mobil elektronikus levelezést folytatni. A négysávos (GSM 850/900/1800/1900 MHz) működésű palmOne Treo 650 természetesen nem csak e-mailezésre, hanem többek közt multimédiás üzenetküldésre és webböngészésre is tökéletesen alkalmas.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom