Connect with us

technokrata

Kipattanó kijelző és újfajta vibraélmény a Samsung új mobiljában

Kütyük

Kipattanó kijelző és újfajta vibraélmény a Samsung új mobiljában

Az SCH-N330 típusjelzésű készülék a Samsung szerint a világ első olyan mobiltelefonja, mely szinte teljesen ugyanolyan erőhatásokat képes adni, mint a force-feedback, vagyis erővisszacsatolásos joystickok.


Az új mobiltelefonban helyet kapott VibeTonz technológiát az Immersion fejlesztette ki, segítségével pedig a mobil játékok közben az ember ténylegesen érzi, hogy egy autó kormányát fogja, vagy ha például lövést kap. Az Immersion munkatársai felhívták a figyelmet arra, hogy a VibeTonz jelentősen túlmutat a mobiltelefonok esetében használatos hagyományos vibramotorokon, és teljesen új játékélményt biztosít a felhasználók számára. John Grundy, az Immersion vezetője azt nyilatkozta, hogy egy normál vibramotor és a VibeTonz között körülbelül ugyanolyan különbség van, mint például egy monó rádió és egy térhatású hifi rendszer között.

A tizenöt darab speciális VibeTonz csengőhanggal felvértezett Samsung SCH-N330 érdekes kialakítást kapott: az alapvetően hagyományos formavilágú készülék kijelzőt tartalmazó felső része egy gombnyomásra automatikusan kiugrik felfelé, így pedig már nem csak az LCD egy részét, hanem az egészét látni lehet. A billentyűzet egyébként mindkét állapotban fedetlen.

A nem éppen a legfejlettebb cSTN technológiára épülő folyadékkristályos kijelző 128×160 pixeles felbontással rendelkezik, melyhez ez esetben 16 bites színmélység, vagyis mintegy 65 ezer színárnyalat párosul. A CDMA 800/1900 MHz-es hálózatokban használható Samsung SCH-N330 egy feltöltéssel 210 perces beszélgetési időt, illetve 7 napos készenléti időt biztosít használója számára.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák