Connect with us

Intel: az információszivárogtatást meg kell akadályozni

Kütyük

Intel: az információszivárogtatást meg kell akadályozni

A chipgyártó gigász az Apple mellé állt, annak különböző internetes blogok üzemeltetői ellenében kezdeményezett peres eljárásában, az üzleti titok védelme végett.

Közel két hónapja írtunk arról, hogy az Apple-től már jó ideje különböző, még meg nem jelent termékekről és szolgáltatásokról információt juttatnak ki a cég alkalmazottai a nyilvánosság számára; amit aztán megelégelt Steve Jobs vállalata, és beperelte azon – jellemzően webes naplókat, úgynevezett blogokat üzemeltető – weboldalak tulajdonosait, akik megjelentették ezeket a híreket. Néhány esetben már sikerre is jutott a szoftver- és számítógépfejlesztő cég, de még mindig több peres ügye van folyamatban a témával kapcsolatban.

Az üzleti titkok bizalmasságának fenntartása és az Egyesült Államok első alkotmány-kiegészítésében rögzített jogok közötti konfliktusba igyekszik most beavatkozni több ismert szervezet, vállalat. Az Intel, a biotechnikai fejlesztéssel foglalkozó Genetech és a Business Software Alliance (BSA) egyaránt támogatásáról biztosította az Apple Computers-t. A vállalatok azzal érveltek a bíróságnak eljuttatott külön beadványukban, hogy a kutatást és a fejlesztést lehetetlenítik el, ha az üzleti titkok, információk weben való megosztása nem minősül a jövőben törvénysértésnek.

„Az erős, üzletit titkokat védő törvények biztosítják Kalifornia csúcstechnológiai üzletágainak életképességét, és hozzájárulnak az egész nemzetgazdaság fejlődéséhez.” – érvelt az Intel és a BSA. A két szervezet arra kérte a bíróságot, hogy tegyen különbséget a szólásszabadsághoz való jog és az üzleti jogok megsértése között. A Genetech arra hívta fel a bíróság figyelmét, hogy vegye figyelembe, milyen hatással járhat az, ha a vállalat engedélye nélkül kerül terjesztésre annak szellemi tulajdona.

Az Apple nem kommentálta a három gazdasági szervezet által benyújtott felhívást.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő