Connect with us

technokrata

Intel: az információszivárogtatást meg kell akadályozni

Kütyük

Intel: az információszivárogtatást meg kell akadályozni

A chipgyártó gigász az Apple mellé állt, annak különböző internetes blogok üzemeltetői ellenében kezdeményezett peres eljárásában, az üzleti titok védelme végett.

Közel két hónapja írtunk arról, hogy az Apple-től már jó ideje különböző, még meg nem jelent termékekről és szolgáltatásokról információt juttatnak ki a cég alkalmazottai a nyilvánosság számára; amit aztán megelégelt Steve Jobs vállalata, és beperelte azon – jellemzően webes naplókat, úgynevezett blogokat üzemeltető – weboldalak tulajdonosait, akik megjelentették ezeket a híreket. Néhány esetben már sikerre is jutott a szoftver- és számítógépfejlesztő cég, de még mindig több peres ügye van folyamatban a témával kapcsolatban.

Az üzleti titkok bizalmasságának fenntartása és az Egyesült Államok első alkotmány-kiegészítésében rögzített jogok közötti konfliktusba igyekszik most beavatkozni több ismert szervezet, vállalat. Az Intel, a biotechnikai fejlesztéssel foglalkozó Genetech és a Business Software Alliance (BSA) egyaránt támogatásáról biztosította az Apple Computers-t. A vállalatok azzal érveltek a bíróságnak eljuttatott külön beadványukban, hogy a kutatást és a fejlesztést lehetetlenítik el, ha az üzleti titkok, információk weben való megosztása nem minősül a jövőben törvénysértésnek.

„Az erős, üzletit titkokat védő törvények biztosítják Kalifornia csúcstechnológiai üzletágainak életképességét, és hozzájárulnak az egész nemzetgazdaság fejlődéséhez.” – érvelt az Intel és a BSA. A két szervezet arra kérte a bíróságot, hogy tegyen különbséget a szólásszabadsághoz való jog és az üzleti jogok megsértése között. A Genetech arra hívta fel a bíróság figyelmét, hogy vegye figyelembe, milyen hatással járhat az, ha a vállalat engedélye nélkül kerül terjesztésre annak szellemi tulajdona.

Az Apple nem kommentálta a három gazdasági szervezet által benyújtott felhívást.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp