Connect with us

Hirdetés

technokrata

ADSL-nél is gyorsabb mobil Internet: érkeznek az első 3,5G termékek!

Kütyük

ADSL-nél is gyorsabb mobil Internet: érkeznek az első 3,5G termékek!

A Novatel Wireless legújabb adatkártyáit akár már a villámgyors 3,5G mobiltelefonos hálózatokban is használhatjuk.

A vállalat által most bejelentett Expedite EU730 és Expedite EU740 típusjelzésű PCI Express Mini Card-ok a hazánkban egyelőre csak tesztüzemben működő UMTS (3G) rendszerek mellett a még ennél is jóval gyorsabb HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access) hálózatokban is használhatók. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a T-Mobile nemrégiben Németországban és Ausztriában is megkezdte a HSDPA technológia tesztjeit, és amennyiben minden jól megy, 2006-ban a kereskedelmi szolgáltatás is be fog indulni. A HSDPA elméletileg maximum 14 Mbps-os adatátviteli sebességre képes, de a most bejelentett két új kártya által biztosított 1,8 Mbps-os sávszélesség sem piskóta. Összehasonlításképp, a 3G maximum 384 Kbit/s-os sebességre képes.


A Novatel Wireless munkatársai a hivatalos bejelentés kapcsán elmondták, hogy az újgenerációs adatkártyák révén a felhasználóknak olyan szélessávű mobil adatátviteli élményben lesz részük, mint még soha. Az új technológia segítségével a folyton úton lévő üzletemberek akár a kocsijukban tartózkodva is ADSL, illetve még annál is gyorsabb sebességre számíthatnak.

Az észak-amerikai piacokra szánt Expedite EU730 a 850 és 1900 MHz-es UMTS/HSDPA hálózatokban, a testvérmodell Expedite EU740 pedig az Ázsiában, Európában és a Közel-Keleten alkalmazott 2100 MHz-es UMTS/HSDPA rendszerekben használható. Mindkét újdonság támogatja a 850, 900, 1800 és 1900 MHz-es frekvenciákat, illetve a GPRS (General Packet Radio Service) és EDGE (Enhanced Data Rate for Global Evolution) technológiákat. A várható árakkal kapcsolatban egyelőre sajnos nincsenek pontos információink.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés