Connect with us

technokrata

Nokia, Motorola, Samsung – a jelenlegi mobil erősorrend

Kütyük

Nokia, Motorola, Samsung – a jelenlegi mobil erősorrend

A Nokia az idei esztendő első negyedévében meg tudta őrizni piacvezető pozícióját a mobiltelefon szektorban, azonban részesedése csökkent.


A Wall Street Journal című amerikai napilap közlése szerint az 53,8 millió darabos negyedéves forgalmat lebonyolító finn vállalat piacrésze az elmúlt három hónapban 34 százalékról 31 százalékra zsugorodott. A Nokia vezetői korábban azt nyilatkozták, hogy a piacrész csökkenést többek közt ütőképes új modellek bemutatásával, valamint az árak mérséklésével szeretnék megállítani. Mint ismeretes, a Nokia tegnap jelentette be legújabb mobil termékcsaládját az N sorozatot, melynek első három tagja az előzetes specifikációk alapján igen csak ütőképesnek mondható.

Az amerikai székhelyű Motorola ugyancsak meg tudta őrizni második helyét. A vállalat 2005 első negyedévében mintegy 28,7 millió mobiltelefont adott el világszerte, és ily módon 17 százalékos piaci részesedésre tett szert. A bronzérmes, dél-koreai Samsung a rendkívül kedvezően alakult ázsiai eladási mutatóknak köszönhetően tovább növelte részesedését, konkrétan 14 százalékra. Amilyen dinamikusan növekszik a Samsung, olyan rohamosan csúszik lefelé a lejtőn a szebb napokat is látott Siemens. A piac 5,4 százalékát birtokoló német cég az elmúlt tizenkét hónapban a harmadik helyről az ötödik helyre csúszott vissza.

A Strategy Analytics piackutató cég elemzői felhívják a figyelmet arra, hogy a növekedés üteme az utóbbi időkben visszaesett. 2005 első három hónapjában 172 millió darab mobiltelefont hoztak forgalomba világszerte, ami azt jelenti, hogy a növekedés üteme 10 százalékról 1 százalékra csökkent.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő