Connect with us

technokrata

Részletesen bemutatjuk a Nokia 5140i strapamobilt

Kütyük

Részletesen bemutatjuk a Nokia 5140i strapamobilt

Az alábbiakban részletesen bemutatjuk a Nokia legújabb strapamobilját, a Nokia 5140i kameratelefont.

A tartós, por és fröccsenő víz ellen védett, EGSM 900 és GSM 1800/1900 hálózaton működő készülék ideális szabadtéri edzőpartner.


˝A Nokia 5140i olyan mobiltelefont ad az aktív életstílust kedvelő felhasználók kezébe, amely jól kiegészíti mozgalmas életüket. A szabadtéri és fitnesz sportok kedvelői a Nokia 5140i sokoldalú funkciókészletével és üzenetküldési lehetőségeivel az űzött sporttól függetlenül mindenhol tarthatják a kapcsolatot: lehetnek akár kemény edzésen, akár könnyed kiránduláson˝ – mondta Tomi Paatsila, a Nokia Mobile Phones üzletágának alelnöke.

A Nokia 5140i funkciókészletét úgy tervezték, hogy extra ösztönzést adjon az edzés során, és segítsen a szabadidő élvezetes eltöltésében. A Nokia 5140i Fitness Coach alkalmazása olyan mindig jelenlévő edzőként működik, amely az utolsó kilométer lefutására vagy az utolsó sorozat végigküzdésére bíztat. A Fitness Coach alkalmazás a sportteljesítmények időbeli alakulását is nyomon követi, eredményeinket pedig SMS-ben oszthatjuk meg az edzővel vagy a csapattársakkal. A Nokia Xpress hangüzenet-szolgáltatás garantálja, hogy a kapcsolattartásnál nem a lemaradók mezőnyét szaporítjuk. A Nokia 5140i telefon beépített VGA kamerájának köszönhetően még egyéni teljesítményünket bemutató filmeket is készíthetünk és megoszthatunk másokkal.

A fejlett technológia és a rusztikusan vonzó külső mellett a Nokia 5140i az EU környezetvédelmi törvény (RoHS, 2002/95/EC) előírásainak is már egy évvel annak hatálybalépése előtt megfelel. ˝A Nokia 5140i környezetvédelmi szempontból is az élbolyba tartozik˝ – magyarázta Olli-Pekka Mäkirintala, a Nokia Mobile Phones üzletágának környezetvédelmi igazgatója. ˝A Nokia 5140i-t úgy terveztük, hogy már jóval az EU-s környezetvédelmi törvény 2006. júliusi hatálybalépése előtt figyelembe veszi a törvény egyes tiltott alapanyagok folyamatos kivonására vonatkozó rendelkezését. A mobilitás terén vezető pozíciót betöltő vállalatként szállítóinkkal együtt nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy minél korábban megfeleljünk az új előírásoknak˝.

A Nokia 5140i továbbra is kihasználja a Nokia és a Polar Electro, a világ egyik vezető sporteszköz-, és pulzusmérő-gyártója között létrejött, sikeres ˝Training Mates˝ (edzőtársak) együttműködést. A Nokia 5140i egyszerű hozzáférést biztosít a sportolók számára a Polar legmodernebb, fitneszhez, futáshoz, kerékpározáshoz és szabadidős sportokhoz tervezett csuklókomputereihez. Az edzés után az adatokat grafikus formában azonnal megtekinthetjük a Nokia 5140i világos kijelzőjén. Az életstílust a sporttal összekötő Nokia 5140i a Polar népszerű S625x futókomputeréhez és az S725 kerékpáros komputerhez is csatlakozik. Emellett a Polar szabadidős készülékeinek egész sora, például az AXN 700 és az új Fitness F55 pulzusmérő is kiegészíti a Nokia 5140i edzéssel kapcsolatos szolgáltatásainak kínálatát.


A keresztségben Nokia 5140i nevet kapott újdonság külsőre egyébként nem sokban különbözik elődjétől, a változások inkább a belbecset érintették. Az egyik legfontosabb változás, hogy az állítható fényerejű, témákkal személyre szabható folyadékkristályos kijelző immár nem csak 4.096, hanem 65.536 színárnyalatot képes megjeleníteni, azonban felbontása még mindig csak 128×128 pixel, és sajnos a cSTN technológia sem adta át a helyét a jóval modernebb TFT-nek.

A 106,5 milliméter hosszú, 46,8 milliméter széles és 23,8 milliméter vastag (86 köbcentiméter) Nokia 5140i egész pontosan 100,8 grammot nyom a mérlegen, speciális borítása pedig ellenáll a kisebb-nagyobb külső behatásoknak, ennek megfelelően a megcélzott vásárlóközönség elsősorban az aktív életmódot folytatókat foglalja magába. A 760 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor (BL-5B) a gyári adatok szerint maximum 300 órás készenléti időt, illetve 5 órás beszélgetési időt tesz lehetővé.

A fekete, narancssárga és sötétzöld színváltozatokban kapható, cserélhető előlapú Nokia 5140i memóriája elég szűkös, mindössze 3,5 MB-os, ami ráadásul nem is bővíthető tovább. A telefon nem 3G képes, viszont a GPRS és EDGE adatátviteli technológiákat egyaránt támogatja. A beépített digitális fényképezőgép felbontása maradt a már jól megszokott 640×480 pixel (VGA).

A készülék további fontosabb specifikációi közé tartozik a Push To Talk kompatibilitás, a sztereó FM rádió, a Java MIDP 2.0 támogatás, az xHTML oldalakat is megjelenítő WAP 2.0 böngésző alkalmazás, a diktafon funkció, a beépített hőmérő, zajmérő és elemlámpa. A Nokia 5140i huszonnégy csatornás polifonikus hangzással bír, és immár MP3 zenéket is le tud játszani. A telefon várhatóan még ebben a negyedévben meg fog jelenni a boltok polcain – az ajánlott végfelhasználói ár 200 euró, vagyis mintegy 50 ezer forint.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák