Connect with us

technokrata

A BSA megtartotta a szellemi tulajdon világnapját

Kütyük

A BSA megtartotta a szellemi tulajdon világnapját

A BSA (Business Software Alliance) a nemzetközi közösséggel együtt tartotta meg a szellemi tulajdon világnapját.

„A szellemi tulajdon jelenti azt a hajtóerőt, amely az innovációt előreviszi.” – mondja Beth Scott, a BSA EMEA alelnöke. „A szerzői jogok megsértése sok fiatal vállalkozó, beruházó és technológiai fejlesztő reményeit veszélyezteti és lehetőségeit fenyegeti. Továbbra is közös erőfeszítéseket kell tennünk a számítógépes kalózkodás ellen, és elő kell segítenünk a szellemi tulajdonnal kapcsolatos jogok védelmét a földgolyó minden pontján. Védenünk kell gyermekeink tanulási, alkotási és innovációs lehetőségeit, most és az elkövetkező évtizedekben is.”

A BSA globális oktatási programokat fejlesztett ki az alapfokú, a középfokú és a felsőfokú oktatásban részt vevő tanulók részére. Ezek a programok hangsúlyozzák annak fontosságát, hogy mindenki „jó számítógépes polgárra” váljon, továbbá kiemelik a szerzői jogokkal védett alkotások szellemi tulajdonához fűződő jogok tiszteletben tartásának jelentőségét. Az említett programok ezen kívül arra ösztönzik a tanulókat, hogy csak legális szoftvereket használjanak, és megértsék, hogy milyen hatásokkal jár a szoftverek eltulajdonítása.

A BSA „Biztonságos játékok a számítógépes világban” (Play It Safe in Cyber Space) című, az alapfokú oktatásban részt vevő tanulók számára készült oktatóprogramja többek között angol, francia és spanyol nyelvű tananyagot, valamint egyéb tájékozató anyagokat tartalmaz a szülők, az oktatók és a gyermekek részére, és amely díjtalanul letölthető. A BSA felsőfokú oktatásban részt vevő hallgatók részére készült, „A határok meghúzása” (Define the Line) című oktatóprogramja adatlapokat, kutatási eredményeket és egyéb információkat tartalmaz, amelyek kiemelik a legális szoftverek használatának jelentőségét, illetve a „jó számítógépes polgárrá” válás fontosságát. Európában, a Közel-Keleten és Afrikában a BSA a fiatalokat megcélzó oktatási-nevelési erőfeszítések keretében oktatási anyagot hozott létre a felelősségteljes Internet-használat ösztönzésére Írországban; az egyéb ipari csoportokkal közösen iskolai programot alakított ki Olaszországban; valamint a közelmúltban közzétette a „Kutatási díjak” (Research Awards) című anyagot a német egyetemi hallgatók részére.

Ázsiában a BSA elindította „Az igazi klikk” (Right Click) megnevezésű kampányt, a számítógépet használók, elsősorban az egyetemi hallgatók biztonságos és felelősségteljes Internet-használatra történő oktatása érdekében. „Az igazi klikk” (Right Click) kampány az év folyamán Ázsia többi részében is meg fog kezdődni. A BSA ezen kívül a WIPO szellemi tulajdon világnap Egyiptomban, Indiában, Indonéziában, Kuvaitban, Lettországban, a Kínai Népköztársaságban, Dél-Afrikában és Törökországban történő megtartásával kapcsolatos eseményekben is részt vesz.

„Az illegális szoftverek használata közvetlenül érinti a fogyasztókat, illetve közvetlen hatást gyakorol a gazdaság egészére. Az illegális szoftverhasználat munkahelyek millióinak, illetve dollár milliárdoknak az elvesztését jelenti a világgazdaság számára. Az IDC által a közelmúltban készített tanulmány kimutatta, hogy az illegális szoftver-előállítás tíz százalékos csökkenése esetén 1,5 millió új munkahely jöhetne létre, az adóbevételek 64 milliárd dollárral növekedhetnének, a járulékos gazdasági növekedés pedig 400 milliárd dollárt tenne ki. Üdvözöljük kollégáinknak a számítógéppel kapcsolatos kalózkodás leküzdésére tett erőfeszítéseit a világon mindenhol, és csatlakozunk hozzájuk a jövőbeli innováció, növekedés és eredményesség érdekében. A kormányok segítségével a világon mindenhol bevezetjük a beruházók és vállalkozók új generációit egy olyan számítógépes világba, amelyben szigorúan tiszteletben tartják a szellemi tulajdonnal kapcsolatos jogokat, és amely korlátlan lehetőségeket nyújt az innovációra.” – tette hozzá Scott.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd