Connect with us

Az SMS-ezés jobban butít, mint a kábítószer!

Kütyük

Az SMS-ezés jobban butít, mint a kábítószer!

Az SMS-ezés butít: nagyobb mértékben csökken azoknak az IQ-ja, akik sokat üzengetnek egymásnak mobiltelefonon, illetve elektronikus levelek révén, mint akik időnként marihuánás cigarettát szívnak.

Minderről a londoni The Times című lap legfrissebb számában olvashatunk, melyben a Londoni Egyetem egyik friss kutatási projektjének eredményeit közlik.


Az egyetem munkatársai nyolcvan próbaalany intelligenciahányadosát vizsgálták. A kutatók az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy az intenzív SMS, illetve e-mail forgalmat lebonyolító személyek IQ szintje nem kevesebb mint 10 ponttal csökkent, ezzel szemben a hasist, vagy más kábítószert használók IQ-ja csak négy ponttal esett vissza.

Az érdekes jelenség azzal magyarázható, hogy az emberi agyat igen csak megterheli, ha egy időben több dologra kell figyelnie. Így például a munka közben az aktuálisan beérkező SMS-ekre és elektronikus levelekre koncentráló személyeknek az agya folyamatosan, megállás nélkül készültségi állapotban van, ami egyrészt csökkenti a koncentrációs készséget, másrészt pedig IQ visszaesést eredményez.

Az említett brit lap szerint egyébként manapság világszerte átlagosan mintegy 50 milliárd e-mailt küldenek egymásnak a felhasználók naponta és ezzel párhuzamosan az SMS is rendkívül népszerű telekommunikációs forma.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő