Connect with us

Új Pannon GSM átjátszóállomás az esőzésektől sújtott Mátrakeresztesen

Kütyük

Új Pannon GSM átjátszóállomás az esőzésektől sújtott Mátrakeresztesen

A Pannon GSM 2005. április 21-én ideiglenes GSM átjátszóállomást telepített az esőzésektől sújtott Mátrakeresztes körzetében, hogy a fennakadásoktól mentes kommunikáció biztosításával segítse a mentést végzők munkáját.

A Nógrád megyei Mátrakeresztesen súlyos, az előzetes becslések szerint mintegy félmilliárd forintra tehető károkat okozó, április 19-i felhőszakadás után két nappal már üzemelt az a gépjárműre szerelt átjátszóállomás, amelyet a Pannon GSM a Nógrád Megyei Rendőr-Főkapitányság, illetve a helyszínen dolgozó mentőalakulatok rendelkezésére bocsátott, és saját költségén üzembe helyezett. Ezt megelőzően a rendőrség rádiói jelentették az egyetlen távközlési lehetőséget a körzetben, mivel a lezúduló víztömeg megrongálta a település telefonhálózatát. A hegyvidéki településen biztosított tökéletes GSM lefedettség létfontosságú a szakemberek (a Katasztrófavédelem, a Tűzoltóság, a Rendőrség, az ÁNTSZ és a helyi közművek munkatársai) közötti kapcsolattartás, a mentés összehangolása érdekében.

Nem ez az első eset, amikor a Pannon GSM a helyszínen segít egy természeti katasztrófa következményeinek elhárításában. 2001 márciusában a beregi gátszakadásnál sietett a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának segítségére, 2002 őszén pedig az országban egyedülálló módon állított üzembe olyan, kamionra szerelt átjátszóállomást, amely külső áramforrás nélkül képes az ország bármely területén órákon belül lefedettséget biztosítani a hálózat átmenetileg megnövekedett igénybevétele esetén. Ezzel a mobil állomással vonult most fel a Pannon GSM Mátrakeresztesen, hogy a Nógrád Megyei Rendőr-Főkapitányság közel száz Pannon GSM előfizetése, valamint a mentés résztvevői számára megbízható, állandó GSM lefedettséget biztosítson.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő