Connect with us

Az Acer segíti ki a Siemens bajban lévő mobil részlegét?

Kütyük

Az Acer segíti ki a Siemens bajban lévő mobil részlegét?

Az elmúlt időkben hozzászokhattunk már azon pletykákhoz, melyek a Siemens szebb napokat is látott mobiltelefon gyártó részlegének jövőjével foglalkoztak: a legfrissebb híradások szerint a német vállalat az Acerrel és a Nortellel folytat előrehaladott tárgyalásokat az üggyel kapcsolatban.


A Süddeutsche Zeitung című német lap úgy tudja, hogy a Siemens mobilkommunikációs együttműködési szerződést kíván kötni a legnagyobb tajvani személyi számítógépgyártó vállalattal, az Acerrel. A tajvani cég munkatársai egyelőre nem kívántak kommentárt fűzni az ügyhöz.

Egy másik német újság, a Der Spiegel szerint a Siemens a kanadai Nortel Networks vezetőivel is komoly tárgyalásokat folytat a mobiltelefonokat gyártó üzletág kapcsán. Egyesek szerint a Siemens azt fontolgatja, hogy partnerségi szerződést köt az említett vállalattal, vagy pedig részesedést vásárol benne, melytől mindkét fél saját piacrészének növekedését várja.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Siemens jelentős megszorító intézkedéseket foganatosított a mobiltelefon gyártó üzletágában, ugyanis az immár hosszú ideje csak veszteséget volt képes termelni. Egyelőre egyébként még azt sem lehet tudni, hogy a telekommunikációs részleg tovább működhet-e a jövőben, vagy esetleg teljesen fel fogják számolni. Egyes források tudni vélik, hogy ahogy az Acer meg szeretné vetni a lábát a mobil piacon, úgy a Siemens éppen ellenkezőleg: el kívánja hagyni a süllyedő hajót.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő