Connect with us

technokrata

Sikeresek a Nokia és Motorola mobilok

Kütyük

Sikeresek a Nokia és Motorola mobilok

A világ két legnagyobb mobiltelefon gyártó vállalata igen csak jól kezdte a 2005-ös esztendőt.

A piacvezető Nokia az idei esztendő első három hónapjában mintegy 20 százalékkal több mobil készüléket adott el, mint az előző év hasonló időszakában. A finn vállalat 2005 első negyedévében egész konkrétan 53,8 millió darab mobiltelefont hozott forgalomba és mintegy 1,2 milliárd dolláros adózás előtti nyereségre tett szert.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Nokia idén több mint 40 új modellt tervez bejelenteni és ily módon nem titkoltan tovább szeretné növelni piaci részesedését. Mint ismeretes, a vállalat nemrégiben adta ki a méltán népszerű 6230-as utódját, a sok tekintetben továbbfejlesztett 6230i-t, illetve ugyancsak nemrégiben debütált az első kétkamerás Nokia telefon, a 6680-as. A Nokia részvényesei egyébként nemrégiben komoly kritikával illették a cég új telefonjainak designját.

A második helyezett amerikai Motorola ugyancsak kedvező eredményekkel zárta az első negyedévet. A jelenleg a piac 17,4 százalékát uraló vállalat 2005 első három hónapjában mintegy 28,7 millió darab telefont adott el, ami éves szinten 13 százalékos növekedést jelent. A Motorola számára komoly sikereket hozott a tavaly nyáron debütált ultra-vékony V3 RAZR készülék és ezek a sikerek arra ösztönözték a gyártót, hogy számos újabb RAZR modellt jelentsen be.

Szakértők szerint a mobiltelefon piac a jelenlegi második negyedévben várhatóan tovább fog nőni, melyben a fejlődő és fejlett országok egyaránt komoly szerepet játszanak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák