Connect with us

technokrata

Motorola iRadio: új zenei szolgáltatás mobiltelefonokra

Kütyük

Motorola iRadio: új zenei szolgáltatás mobiltelefonokra

A Motorola hamarosan beindítja legújabb mobiltelefon zenei szolgáltatását, az iRadio-t.

A szolgáltatás keretein belül zenéket tölthetünk le otthoni személyi számítógépünke, majd átmásolhatjuk őket a mobiltelefonunkra, illetve akár az autónk hifijén is hallgathatjuk azokat. Az amerikai székhelyű vállalat munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy az iRadio-t azért indítja el a Motorola, mert úgy véli, hogy az úgynevezett ˝hordozható zenék˝ mostanság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Ennek ékes bizonyítéka az Apple Computer-féle iPod hordozható digitális zenelejátszó, illetve a Sirius Satellite Radio és az XM Satellite Radio sikere.

Az iRadio segítségével a regisztrált előfizetők egyszerre maximum 10 órányi zenei felvételt tölthetnek le, a szolgáltatás havidíja pedig 5-7 dollár lesz. Összehasonlításképp, a Sirius és XM rádiók több mint 100 csatornát biztosítanak havi 13 dollár ellenében, a korlátlan Napster Internet szolgáltatás pedig 15 dolláros havidíjat ró az előfizetőkre. Az Apple iTunes szolgáltatás keretein belül letöltött zeneszámok darabja 0,99 dollárba kerül.

Az iRadio-t használni kívánóknak további befektetésre is szükségük lesz, ugyanis a szolgáltatás igénybevételéhez kell még egy olyan, körülbelül 200 dolláros, középkategóriás Motorola mobiltelefon, melyben legalább 256 MB memória van, illetve fel van vértezve az iRadio szoftverrel és Bluetooth kompatibilis. A Motorola az Egyesült Államokban május közepén tervezi beindítani az iRadio első tesztjeit, a kereskedelmi szolgáltatás pedig várhatóan valamikor az idei esztendő utolsó negyedévében indul majd útjára.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák