Connect with us

Hirdetés

technokrata

Motorola iRadio: új zenei szolgáltatás mobiltelefonokra

Kütyük

Motorola iRadio: új zenei szolgáltatás mobiltelefonokra

A Motorola hamarosan beindítja legújabb mobiltelefon zenei szolgáltatását, az iRadio-t.

A szolgáltatás keretein belül zenéket tölthetünk le otthoni személyi számítógépünke, majd átmásolhatjuk őket a mobiltelefonunkra, illetve akár az autónk hifijén is hallgathatjuk azokat. Az amerikai székhelyű vállalat munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy az iRadio-t azért indítja el a Motorola, mert úgy véli, hogy az úgynevezett ˝hordozható zenék˝ mostanság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Ennek ékes bizonyítéka az Apple Computer-féle iPod hordozható digitális zenelejátszó, illetve a Sirius Satellite Radio és az XM Satellite Radio sikere.

Az iRadio segítségével a regisztrált előfizetők egyszerre maximum 10 órányi zenei felvételt tölthetnek le, a szolgáltatás havidíja pedig 5-7 dollár lesz. Összehasonlításképp, a Sirius és XM rádiók több mint 100 csatornát biztosítanak havi 13 dollár ellenében, a korlátlan Napster Internet szolgáltatás pedig 15 dolláros havidíjat ró az előfizetőkre. Az Apple iTunes szolgáltatás keretein belül letöltött zeneszámok darabja 0,99 dollárba kerül.

Az iRadio-t használni kívánóknak további befektetésre is szükségük lesz, ugyanis a szolgáltatás igénybevételéhez kell még egy olyan, körülbelül 200 dolláros, középkategóriás Motorola mobiltelefon, melyben legalább 256 MB memória van, illetve fel van vértezve az iRadio szoftverrel és Bluetooth kompatibilis. A Motorola az Egyesült Államokban május közepén tervezi beindítani az iRadio első tesztjeit, a kereskedelmi szolgáltatás pedig várhatóan valamikor az idei esztendő utolsó negyedévében indul majd útjára.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés