Connect with us

Felhajtás a pápa domainneve körül

Kütyük

Felhajtás a pápa domainneve körül

Egy amerikai férfi még a pápa megválasztása előtt beregisztrálta az új egyházfő nevét tartalmazó domaint.

Azért érdekes mindez, mivel egyrészt a legtöbb érdeklődő számára nem volt triviális, hogy Jozef Ratzinger lesz az új pápa, másrészt az egyházfő a szokásoknak megfelelően egy Bibliai nevet vett fel; így lett belőle XVI. Benedek. A floridai Rogers Cadenhead hat különböző nevet regisztrált be pár hete, köztük az időközben „befutóvá” váló BenedictXVI.com URL-t is, azaz a XVI. Benedek pápa nevét tartalmazó domainnevet. Biztos, ami biztos, a szemfüles férfi lefoglalta még a következő domaineket is: ClementXV.com, InnocentXIV.com, LeoXIV.com, PaulVII.com és PiusXIII.com

Amikor Cadenheadet megkérdezték, mi a terve a webhellyel, azt válaszolta, hogy még nem jutott végleges döntésre, abban azonban biztos, hogy nem fogja pornográf célokra felhasználni. Elmondása szerint nem akar 1,1 milliárd katolikus hívőt magára haragítani. Ennyien talán nem fogják meglátogatni a site-ot, de azért az oldal egy csapásra népszerű lett: az amerikai férfi elárulta, hogy saját webszervere meg is roggyant, amikor hirtelen megugrott a webhely látogatottsága. Cadenhead szerverének átlagosan percenként 1000 kattintást kell kiszolgálnia.

Mindazonáltal szép szóra nem tervezi odaadni a domainnevet a pápa embereinek. Cadenhead elmondta, hogy ha felkeresik, lesz pár kérése, amit szeretné, ha teljesítenek. Például három napot szeretne eltölteni abban a vatikáni hotelben, ahol a konklávé is ülésezett. A vállalkozás mindazonáltal már be is hozta a költségeit: a 72 dolláros befektetés egy nap alatt megtérült; az amerikai férfi reklámokból származó bevételei ugyanis 77 dollárt tettek ki 24 óra leforgása alatt.

Nem csak Cadenhead fantáziáját mozgatta meg a pápaválasztás: a Benedict16.com és a BenedictXVI.de domainnevek egyaránt foglaltak, viszont eladók – 1000 euróért bárki hozzájuthat az egyikhez. Hasonlóképpen megvásárolható a Pope-Benedectxvi.com, és más német nyelvű webcímek is. A Vatikán egyelőre nem alkotta meg saját, az új pápa nevét viselő webhelyét (BenedictXVI.va), létezik viszont már a Benedictxvi.org webhely, amely tulajdonképpen egy rajongói oldal – a domainnév tulajdonosai szerint a német bíborosból az egyház fejévé avanzsált Ratzingerrel kapcsolatos hírek, képek és információk jelennek meg majd az oldalon.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő