Connect with us

technokrata

Nokia mobiltelefonok Indiából

Kütyük

Nokia mobiltelefonok Indiából

A Nokia a közeljövőben többek közt már Indiában is fog mobiltelefonokat gyártani.


A piacvezető finn vállalat munkatársai az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy a Nokia egy mintegy 100-150 millió dolláros projekt keretein belül helyezi üzembe legújabb gyártó létesítményét, mely egész pontosan az indiai Chennaiban kezdi majd meg működését.

Amennyiben minden jól megy, akkor az első indiai gyártmányú Nokia mobiltelefonok valamikor a jövő esztendő első felében kerülnek majd kereskedelmi forgalomba. Az új üzem a várakozások szerint több mint 2.000 embernek biztosít majd munkahelyet. A cég munkatársai elmondták, hogy a Chennaiban található üzem lesz a Nokia tizedik mobiltelefon gyára.

Csakúgy, mint globálisan, a Nokia Indiában is domináns szerepet játszik a mobil készülékek piacán. Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy a mobiltelefon piac globális növekedését értintően kiemelt fontossággal bírnak az olyan fejlődő országok, mint amilyen India, vagy például Kína. A piac másik mozgatórugóját azon fejlett országok jelentik, ahol az előfizetők átlagosan 1-2 évente újra cserélik megunt régi telefonjaikat. Az idei esztendő végén egyébként világszerte már több mint 2 milliárd mobilos lesz.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle