Connect with us

technokrata

Komoly rendőri ellenőrzések a mobil kereskedésekben

Kütyük

Komoly rendőri ellenőrzések a mobil kereskedésekben

A brit rendőrség minden lehetséges módon és eszközzel megpróbálja felvenni a harcot a lopott mobiltelefonok, illetve a tolvajok ellen.

Az Egyesült Királyságban tevékenykedő NMPCU (National Mobile Phone Crime Unit) azt tervezi, hogy szépen lassan az összes londoni mobiltelefon kereskedést felkeresi, ily módon kutatva a korábban eltulajdonított készülékek után. A kifejezetten mobiltelefonos bűncselekményekkel foglalkozó testület arra szeretné ösztönözni az eladókat, hogy amikor azok eladnak, vagy vásárolnak egy telefont, az ügyfél adatait rögzítsék egy külön erre a célra létrehozott speciális regiszterben.

Ez az idén januárban létrehozott különleges rendszer négy különböző adatbázisra épül, melyben a hatóságok könnyen utána tudnak nézni a keresett IMEI számoknak, illetve egyéb részleteknek. Ezekbe az adatbázisokba minden egyes, utcai lopás, vagy nagyobb bűncselekmény során eltulajdonított telefon adata belekerül. A rendszerbe eddig 13 millió előfizetőt regisztráltak be, de a hatóságoknak még sok munkájuk van hátra, ugyanis az Egyesült Királyságban jelenleg mintegy 61 millió mobiltelefont használnak. ˝El szeretnénk érni, hogy az idei esztendő végére legalább 20 millióra növekedjen a beregisztrált készülékek száma˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Eddie Thomson, az NMPCU vezetője.

Thomson elmondta, hogy kiváló dolognak tartja az új adatbázist, azonban annak hatékonyságát csak oly módon lehet növelni, ha az előfizetők automatikusan bejelentkeznek a rendszerbe és megadják a készülékük adatait.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő