Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Internet és intranet portál az MVM-nél

Kütyük

Új Internet és intranet portál az MVM-nél

Új arculattal és szolgáltatásokkal jelentkezik a Magyar Villamos Művek Rt. portálja. A lényegi változások az oldal megjelenésében, motorjában és a szolgáltatások folyamatos fejlesztésében észlelhetők.

A Magyar Villamos Művek Rt. vállalati intranet és publikus internet portálját integrált rendszerré kívánta fejleszteni. Rövidtávon megoldást kerestünk a vállalati tartalmak karbantartására, hosszú távon pedig a lehető legtöbb vállalati alkalmazást kívánjuk integrálni az új portálba, mondta Nagy Róbert, a társaság informatikai főmérnöke. A rendszer lehetővé teszi, hogy a jövőben számos összetettebb alkalmazás épüljön be a portálba (ERP, CRM stb.).

A Sense/Net Portal Engine portálmotor lehetőséget nyújt a site-ok és tartalmuk (szöveg, kép, file) egyszerű szerkesztésére, tetszőleges menürendszer és navigáció kialakítására, sablonok alkalmazására, szerkesztésére és létrehozására. Mindezek mellett lehetőség van kiegészítő oldalak létrehozására és a portálhoz tartozó interaktív szolgáltatások igénybevételére. Ilyen például a fórum, a portál hírlevél küldő szolgáltatása, a dokumentumtár és galéria – ismertette a megvalósított rendszert Bíró Tamás a Sense/Net marketingigazgatója.

Az MVM munkatársai az új intranet portálon egy pontban összegyűjtve számos információt találnak, amire napi munkájuk során szükségük lehet. Az új szolgáltatások között szerepel a napi és az archív sajtószemle, letöltő központ, melyben belső és külső dokumentumok, a szervezettel kapcsolatos törvényi rendelkezések egyaránt megtalálhatók. További elérhető szolgáltatás a telefonkönyv, a hibabejelentő és véleménynyilvánító portlet, melyen keresztül az intranettel kapcsolatos, de a továbbiakban tetszőleges, közérdekű témákra vonatkozó javaslatokat jelezhetik a kollegák. Egyéb rendelkezésre álló funkciók – az internetes megoldáshoz hasonlóan – a dokumentumtár, a fórum és a galéria.

Az új integrált rendszer egyik legfőbb előnye, hogy lényegesen leegyszerűsíti, egyben hatékonyabbá teszi a publikációt, csökkentve ezáltal a szükséges élőmunka-ráfordítást – mondta Tringer Ágoston, az MVM Rt. kommunikációs vezetője. Az egy rendszeren történő megvalósulás lehetőséget teremt a rendszerek közötti átjárásra, így az intraneten megjelenő dokumentumok, anyagok egy gombnyomással megjeleníthetők az interneten is. A sokrétű információkat szolgáltató portál a vállalat belső és külső kommunikációja és annak minősége szempontjából kiemelten fontos tényező a jövőben.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés