Connect with us

Új Internet és intranet portál az MVM-nél

Kütyük

Új Internet és intranet portál az MVM-nél

Új arculattal és szolgáltatásokkal jelentkezik a Magyar Villamos Művek Rt. portálja. A lényegi változások az oldal megjelenésében, motorjában és a szolgáltatások folyamatos fejlesztésében észlelhetők.

A Magyar Villamos Művek Rt. vállalati intranet és publikus internet portálját integrált rendszerré kívánta fejleszteni. Rövidtávon megoldást kerestünk a vállalati tartalmak karbantartására, hosszú távon pedig a lehető legtöbb vállalati alkalmazást kívánjuk integrálni az új portálba, mondta Nagy Róbert, a társaság informatikai főmérnöke. A rendszer lehetővé teszi, hogy a jövőben számos összetettebb alkalmazás épüljön be a portálba (ERP, CRM stb.).

A Sense/Net Portal Engine portálmotor lehetőséget nyújt a site-ok és tartalmuk (szöveg, kép, file) egyszerű szerkesztésére, tetszőleges menürendszer és navigáció kialakítására, sablonok alkalmazására, szerkesztésére és létrehozására. Mindezek mellett lehetőség van kiegészítő oldalak létrehozására és a portálhoz tartozó interaktív szolgáltatások igénybevételére. Ilyen például a fórum, a portál hírlevél küldő szolgáltatása, a dokumentumtár és galéria – ismertette a megvalósított rendszert Bíró Tamás a Sense/Net marketingigazgatója.

Az MVM munkatársai az új intranet portálon egy pontban összegyűjtve számos információt találnak, amire napi munkájuk során szükségük lehet. Az új szolgáltatások között szerepel a napi és az archív sajtószemle, letöltő központ, melyben belső és külső dokumentumok, a szervezettel kapcsolatos törvényi rendelkezések egyaránt megtalálhatók. További elérhető szolgáltatás a telefonkönyv, a hibabejelentő és véleménynyilvánító portlet, melyen keresztül az intranettel kapcsolatos, de a továbbiakban tetszőleges, közérdekű témákra vonatkozó javaslatokat jelezhetik a kollegák. Egyéb rendelkezésre álló funkciók – az internetes megoldáshoz hasonlóan – a dokumentumtár, a fórum és a galéria.

Az új integrált rendszer egyik legfőbb előnye, hogy lényegesen leegyszerűsíti, egyben hatékonyabbá teszi a publikációt, csökkentve ezáltal a szükséges élőmunka-ráfordítást – mondta Tringer Ágoston, az MVM Rt. kommunikációs vezetője. Az egy rendszeren történő megvalósulás lehetőséget teremt a rendszerek közötti átjárásra, így az intraneten megjelenő dokumentumok, anyagok egy gombnyomással megjeleníthetők az interneten is. A sokrétű információkat szolgáltató portál a vállalat belső és külső kommunikációja és annak minősége szempontjából kiemelten fontos tényező a jövőben.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő