Connect with us

technokrata

Gyönyörű új érintésérzékeny kijelző Japánból

Kütyük

Gyönyörű új érintésérzékeny kijelző Japánból

Az NEC egy kiváló adottságú, elsősorban okostelefonokba, illetve hasonló eszközökbe szánt kijelző újdonsággal rukkolt elő.


A japán gyártó által kifejlesztett folyadékkristályos kijelző 2,7 colos képáltóval rendelkezik, mely fizikai mérethez QVGA, vagyis 320×240 képpontos felbontás tartozik. A TFT (Thin Film Transistor) technológiára épülő LCD érintésérzékeny, így nem csak hagyományos smartphone-ok, hanem akár PDA-k, vagy éppen kéziszámítógép-mobilok esetében is alkalmazható.

Az NEC munkatársai a hivatalos bejelentés kapcsán elmondták, hogy az újgenerációs kijelző kifejlesztésekor kiemelt figyelmet szenteltek annak, hogy a panel fogyasztása minimális legyen. Ily módon sikerült elérni, hogy az LCD mindössze 220 mW-ot fogyasszon, miközben kontrasztaránya nem kevesebb mint 400:1, fényereje pedig körülbelül 180 cd/m2. A fejlesztők szerint a 25 milliszekundumos válaszidő akár videók nézését is minden további nélkül lehetővé teszi.

Az NEC kijelző újdonságának szállítása előreláthatólag júniusban kezdődik majd meg, a display ára pedig 9.000 jen, vagyis mintegy 16.000 forint lesz.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom