Connect with us

technokrata

Exkluzív: 2 megapixeles kamerás, érintőkijelzős kagylómobil a Philips-től!

Kütyük

Exkluzív: 2 megapixeles kamerás, érintőkijelzős kagylómobil a Philips-től!

A Philips hamarosan piacra dobja legújabb mobiltelefonját, mely elsősorban különleges kialakításáról és nagy felbontású kamerájáról ismerszik majd meg.


A Philips 868 típusjelzésű új jövevény annak a Philips 760-nak a közvetlen utódja, mely tulajdonképpen nem volt más, mint a Siemens SF65 ikertestvére. A holland fejlesztők úgy gondolták, hogy itt az ideje túllépni a 760-as készülék kamerája által biztosított 1,3 megapixeles felbontáson, így a Philips 868-ba már egy nem kevesebb mint 2 megapixeles felbontású digitális fényképezőgép modul került. A kamera egyébiránt többek közt vakuval, illetve QCIF felbontású mozgókép felvételi funkcióval is fel van vértezve. Az elkészült felvételek egyrészt a 8 MB méretű belső memóriában, másrészt pedig a telefon bővítőslotjába helyezett miniSD (Secure Digital) memóriakártyákon tárolhatók el. Ezen kártyákon MP3 zeneszámokat is tárolhatunk, ugyanis a telefon fejlett zenelejátszási szolgáltatásokkal büszkélkedhet.

A fényképezőgépen kívül a kijelző is komoly fejlődésen ment keresztül. A TFT technológiájú belső folyadékkristályos kijelző immár nem kevesebb mint 262 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni, és ehhez a 18 bites színmélységhez ezúttal 176×220 pixeles felbontás tartozik. A külső LCD ugyan csak cSTN technológiájú, viszont 65 ezer színárnyalatú és 96×64 képpontos felbontású. A display-t tartalmazó előlap az elődhöz hasonlóan nem csak felhajtható, hanem egyben el is forgatható, ráadásul a főkijelző érintésérzékeny és ennek megfelelően egy kis toll is jár hozzá.

A háromsávos (GSM 900/1800/1900 MHz) működésű, széthajtható kialakítású Philips 868 alaphelyzetben 92 milliméter hosszú, 45 milliméter széles és 26 milliméter vastag, tömege pedig egész pontosan 110 gramm. A 750 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor a gyári specifikációk szerint maximum 150 órás készenléti időt, illetve 330 perces beszélgetési időt biztosít. A telefonból természetesen a WAP 2.0 böngésző és a Bluetooth kontroller sem hiányzik. A várható árral kapcsolatban egyelőre sajnos még nincsenek információink.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák