Connect with us

technokrata

12 év börtön és 1.000 korbácsütés tiltott mobilos fényképezésért

Kütyük

12 év börtön és 1.000 korbácsütés tiltott mobilos fényképezésért

A kamerás mobiltelefonokkal visszaélők rendkívül komoly büntetésekre számíthatnak.

Egy szaúd-arábiai törvénytervezet szerint a fényképezős készülékekkel illegális módon, titokban fényképezők, illetve pornó képeket küldözgető mobilosok a jövőben adott esetben akár 12 esztendős börtönbüntetést, 100.000 szaúd-arábiai riyalos, vagyis mintegy 5 millió forintos pénzbírságot, illetve 1.000 korbácsütést is kaphatnak.

A rijádi legfelsőbb bíróság idén januárban börtönbüntetésre és korbácsolásra ítélt két szaúdi fiatalt, mert azok kamerás mobiltelefonjukkal levideózták, ahogy egy nigériai férfi megerőszakol egy tizenhét esztendős lányt. A felvétel ezt követően bejárta az egész országot és óriási botrány lett az ügyből. Szakértők szerint az országban mostanság olyan hangulat uralkodik, hogy a törvényhozók minden valószínűség szerint el fogják fogadni a most előterjesztett, a korábbinál is jóval szigorúbb törvénytervezetet.

Mint ismeretes, az arab országban csak tavaly december óta lehet kamerás mobiltelefonokat forgalmazni, azt megelőzően ugyanis törvény tiltotta azok kereskedelmét. Amint a tiltást feloldották, a fényképezős mobilokat úgy vitték mint a cukrot, ezzel párhuzamosan pedig elszaporodtak a velük elkövetett visszaélések száma.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom