Connect with us

technokrata

SPV M500: ideális mobiltelefon-PDA kombináció

Kütyük

SPV M500: ideális mobiltelefon-PDA kombináció

Az SPV M500 arra a már jól ismert, HTC féle Magician platformra épül, melyre többek közt az i-Mate JAM, vagy például a T-Mobile MDA Compact.


A kéziszámítógép és mobiltelefon vonásokkal egyaránt rendelkező masina jelentősen kisebb és könnyebb, mint egy hagyományos PDA, de kijelzőjének felbontása ugyanúgy 240×320 pixel, valamint a színmélység is maradt 16 bit (65 ezer színárnyalat). Mondanom sem kell, hogy a kijelző érintésérzékeny, és ceruza is jár hozzá.

Az Orange által forgalmazott SPV M500 lelke nem más, mint egy nagy teljesítményű, 416 MHz-es frekvencián üzemelő Intel XScale mikroprocesszor, valamint 64 MB belső memória. Ez utóbbi SD (Secure Digital) és MMC (MultiMediaCard) memóriakártyák révén könnyedén tovább bővíthető. A készülék hátsó részén kapott helyet a digitális fényképezőgép optikája: a legújabb SPV modell segítségével maximum 1,3 megapixeles felbontású állóképek, illetve alacsonyabb felbontású videók vehetők fel.

A Microsoft féle Windows Mobile for Pocket PC Phone Edition operációs rendszert futtató SPV M500 108 milliméter hosszú, 58 milliméter széles, 18 milliméter vastag, tömege pedig kereken 150 gramm. Végül, de nem utolsó sorban szólnunk kell még a háromsávos (GSM 900/1800/1900 MHz) működésről, a GPRS adatátviteli technológiáról, az USB interfészről, az infravörös portról, valamint a Bluetooth támogatásról. Egy feltöltéssel mintegy 2,5-5 órás beszélgetési idő, illetve 7 napos készenléti idő érhető el. A kereskedelmi forgalomban várhatóan valamikor még e hónap végén felbukkanó készülék pontos ára egyelőre ismeretlen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek