Connect with us

technokrata

Magyar online játék a Snooker Világbajnokságon

Kütyük

Magyar online játék a Snooker Világbajnokságon

Az angliai Sheffieldben vasárnap megkezdődött Snooker Világbajnokság első napjai alatt százezer internetező regisztrált a Solware Kft-nél, hogy a világ egyik legjobb online snooker játékát játssza.

Az online játékok fejlesztésével foglalkozó Solware Kft. alig néhány héttel ezelőtt, a CeBIT-en nyerte el az Európai Kiválóság a Multimédiában díj arany fokozatát, de a tisztán magyar tulajdonban lévő cég máris egy újabb nemzetközi sikerrel hívja fel magára a figyelmet. A Snooker VB első három napja alatt 98.600 internetező regisztrált az Interneten, hogy a Solware által fejlesztett Snooker játékot játssza. Az újdonsült játékosok jelentős része a Eurosport portáljáról érkezett, ahol a Java alapú játék közvetlen linkje elérhető.

Az Eurosport és a Solware együttműködése már több évre tekint vissza, a csatorna részben a Snooker közvetítések népszerűsítése érdekében lépett kapcsolatba a magyar játékfejlesztővel. „Az Eurosport számára nagyon fontos volt, hogy a tévécsatorna dinamizmusát internetes megjelenésében is hangsúlyozza. Ennek érdekében döntöttünk úgy, hogy a Eurosport.com-on – kapcsolódva a Snooker közvetítésekhez és a világbajnoksághoz – látogatóink számára elérhetővé tesszük a Solware által fejlesztett 3D Snookert. Ez az egyik legkidolgozottabb online Snooker játék, így olyan élményt nyújt nézőink számára, mely még közelebb hozza a közvetítések hangulatát. A Solware-rel immár 3 éve tartó együttműködés tapasztalatai alapján kimondható az is, hogy játék kedvet csinál a Snooker közvetítésekhez azon internetezők számára, akik eredetileg valami másért látogattak el weboldalunkra.” – nyilatkozta Laurent Gayout, az Eurosport szakembere.

Nemzetközi partnerekkel
A Solware Kft. 2000-ben kezdett bele Java alapú online játékok fejlesztésébe. A cég első játéka a 3D Billiards volt, ami – világ egyetlen 3 dimenziós online biliárdjaként – ez idő tájt igazi különlegességnek számított. A Solware bevételének döntő része ma már abból a 100 millió bannerből származik, melyet a cég havonta megjelenít az online játékok oldalain.

Érdekesség, hogy habár magyar vállalatról van szó, és a 43 nyelvű – köztük a zulu, az üzbég és a vietnámi nyelvet is bíró – játékoldalak mindegyike magyarul is elérhető, a 4 millió regisztrált felhasználó szinte mindegyike külföldi. „Játékosaink egynegyede az Egyesült Államokból, egynegyede Angliából, egynegyede Brazíliából és végül egynegyede a világ többi részéből látogat el hozzánk, a magyar játékosok aránya egyelőre nagyon csekély.” – Hontvári József szerint elsősorban annak köszönhető ez a nemzetközi ismertség, hogy a Solware-nek már nagyon korán, 2001-ben sikerült megállapodást kötnie az internetes multimédia egyik legismertebb cégével, a Reallel.

Ez tovább erősödött, mikor a cég hasonló nemzetközi partnerkapcsolatba lépett a már említett Eurosport mellett a Sunnal, az RTL-lel, a brazil BananaGames-szel, az olasz Giochi.org-gal és egy sor más külföldi portállal.

A Solware jövőbeni tervei között szerepel, hogy a külföldi portálok után végre egy-két magyar portállal is megállapodjanak játékaik elhelyezéséről. A cég ezen kívül birtokolja két igen népszerű játék licenc jogát, melyektől a jövőben nagy forgalmat várnak. Az elsőre többen még gyerekkorunkból emlékezhetünk: egy generáció játszotta véresre szemeit Commodor 64-en a Boulder Dash pályáin. A Boulder Dash mellett a Solware megvásárolta az Index.hu által népszerűvé tett Larkinor kalandjáték angol nyelvű verziójának külföldi terjesztési jogát is. Így várható, hogy a magyar internetezők után hamarosan a brazilok, az amerikaiak és az angolok fognak Böhömpatkányokra vadászni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő