Connect with us

technokrata

Fényképezzünk mobillal! – Feljövőben a kamerás telefonok

Kütyük

Fényképezzünk mobillal! – Feljövőben a kamerás telefonok

Az árak csökkenésével párhuzamosan világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a kamerás mobiltelefonok.


A Strategy Analytics és az IDC piackutató cégek legfrissebb felméréseiből kiderül, hogy a mobil készülékeknek körülbelül 38 százaléka rendelkezik beépített digitális fényképezőgéppel. Ebben a leszűkített piaci szegmensben, csakúgy, mint a globális mobilpiacon a Nokia birtokolja az első helyet, még pedig 18 százalékos piacrész birtokában. A kamerás készülékek szektorában azonban korántsem olyan nagy a Nokia előnye, mint gondolnánk, ugyanis a második helyezett Motorola 17 százalékos, a bronzérmes Samsung pedig mintegy 13 százalékos részesedéssel büszkélkedhet.

A 257 millió darabos forgalmi adat ismeretében elmondható, hogy a kamerás mobiltelefonok piaca mára már alaposan túlnőtt a hagyományos digitális fényképezőgépek piacán. A legfrissebb adatok szerint az elmúlt 12 hónapban körülbelül 70 millió darab digitális fényképezőgép talált gazdára világszerte. Utóbbi szegmensben egyébként a Canon érezheti magát nyeregben, mely gyártó az elmúlt időkben kiváló ár/érték arányú digitális tükörreflexes masinákat hozott forgalomba.

Szakértők szerint a kamerás telefonok népszerűség növekedése a jövőben tovább fog növekedni, így 2005-ben már várhatóan több mint 350 millió ilyen terméket fognak eladni a gyártók. Ezzel párhuzamosan a kamerát nélkülöző mobiltelefonok piaca is növekedni fog, azonban korántsem ilyen dinamikusan.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő