Connect with us

technokrata

WiMAX – szélessávú internetezés az elszigetelt településeknek is

Kütyük

WiMAX – szélessávú internetezés az elszigetelt településeknek is

Elérhetővé vált az Intel első olyan WiMAX terméke, amely lehetővé teszi a gyártók számára az új-generációs vezeték nélküli, szélessávú hálózatok elterjedését az egész világon.

A kezdeti telepítések által a szélessávú Internet-elérés elérhetővé válik az olyan elszigetelt településeken is, amelyek jelenleg nem képesek DSL vagy kábel által csatlakozni. Emellett lehetővé válik az egymástól több kilométerre lévő épületek vezeték nélküli összekapcsolása.

Több szolgáltató, szerte a világon, azt tervezi, hogy megkezdi a kereskedelmi WiMAX teszteket az Intel szilíciumos termékekre épülve, még ez év folyamán. Ezáltal az otthoni, illetve az üzleti felhasználók bepillantást nyerhetnek a legújabb, vezeték nélküli, nagysebességű szélessávú technológiákba. A kulcsfontosságú gyártók már bejelentették az Intel termékekre épülő WiMAX megoldásaikat.

A WiMAX, a „Worldwide Interoperability for Microwave Access” rövidítése, egy szabványokra alapuló vezeték nélküli technológia, a gyors, „utolsó szakaszos” csatlakozást biztosítja az otthonokba, az üzleti felhasználóknál, illetve a mobil vezeték nélküli hálózatok esetén. Mivel a WiMAX technológia szabványokra épül, várhatóan egyszerűbbé és költséghatékonyabbá válik az új és a már meglévő szélessávot használók számára a vezeték nélküli Internet-csatlakozás.

„Mint szabványokra épülő, gyors Internetes csatlakozási megoldás, a WiMAX jelentheti a platformot a következő generációs internetes terjeszkedéshez; ezáltal csatlakozhatna a következő milliárd felhasználó az internethez” – mondta Scott Richardson, az Intel szélessávú, vezeték nélküli divíziójának vezetője. „Az első rugalmas, magasan integrált, chipre épülő WiMAX rendszer bemutatása mellett az Intel együttműködött több gyártóval, illetve partnerrel azért, hogy felkészítsék az iparágat a vezeték nélküli technológia újabb hullámára.”Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle