Connect with us

WiMAX – szélessávú internetezés az elszigetelt településeknek is

Kütyük

WiMAX – szélessávú internetezés az elszigetelt településeknek is

Elérhetővé vált az Intel első olyan WiMAX terméke, amely lehetővé teszi a gyártók számára az új-generációs vezeték nélküli, szélessávú hálózatok elterjedését az egész világon.

A kezdeti telepítések által a szélessávú Internet-elérés elérhetővé válik az olyan elszigetelt településeken is, amelyek jelenleg nem képesek DSL vagy kábel által csatlakozni. Emellett lehetővé válik az egymástól több kilométerre lévő épületek vezeték nélküli összekapcsolása.

Több szolgáltató, szerte a világon, azt tervezi, hogy megkezdi a kereskedelmi WiMAX teszteket az Intel szilíciumos termékekre épülve, még ez év folyamán. Ezáltal az otthoni, illetve az üzleti felhasználók bepillantást nyerhetnek a legújabb, vezeték nélküli, nagysebességű szélessávú technológiákba. A kulcsfontosságú gyártók már bejelentették az Intel termékekre épülő WiMAX megoldásaikat.

A WiMAX, a „Worldwide Interoperability for Microwave Access” rövidítése, egy szabványokra alapuló vezeték nélküli technológia, a gyors, „utolsó szakaszos” csatlakozást biztosítja az otthonokba, az üzleti felhasználóknál, illetve a mobil vezeték nélküli hálózatok esetén. Mivel a WiMAX technológia szabványokra épül, várhatóan egyszerűbbé és költséghatékonyabbá válik az új és a már meglévő szélessávot használók számára a vezeték nélküli Internet-csatlakozás.

„Mint szabványokra épülő, gyors Internetes csatlakozási megoldás, a WiMAX jelentheti a platformot a következő generációs internetes terjeszkedéshez; ezáltal csatlakozhatna a következő milliárd felhasználó az internethez” – mondta Scott Richardson, az Intel szélessávú, vezeték nélküli divíziójának vezetője. „Az első rugalmas, magasan integrált, chipre épülő WiMAX rendszer bemutatása mellett az Intel együttműködött több gyártóval, illetve partnerrel azért, hogy felkészítsék az iparágat a vezeték nélküli technológia újabb hullámára.”Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő