Connect with us

technokrata

Pápaválasztás: tiltott a mobiltelefon és a net használata

Kütyük

Pápaválasztás: tiltott a mobiltelefon és a net használata

A pápaválasztó testületnek semmilyen modern, de még hagyományos kommunikációs eszközt sem szabad használnia, egészen addig, amíg a katolikus egyháznak nem lesz meg az új vezetője.

A ma délután kezdődött pápaválasztó gyűlésen résztvevő bíborosoknak tilos mobiltelefont használniuk (hívás, SMS/MMS), ezenkívül pedig a világhálóra sem mehetnek fel, sőt még hagyományos, vagy elektronikus leveleket sem írhatnak, olvashatnak.


A La Stampa című olasz lap cikke szerint az egyházi elöljáróknak minden kommunikációs formát hanyagolniuk kell az elkövetkezendő napokban, vagy éppen hetekben. Egyes szakértők szerint elképzelhető, hogy II. János Pál pápa utódját három-négy napon belül meg fogják választani, azonban a pesszimistább elemzők úgy vélik, hogy a konklávé végleges döntésére adott esetben heteket kell majd várni.

Érdekesség, hogy a száztizenöt tagot számláló konklávé mindössze két olyan bíborossal rendelkezik, aki korábban már részt vett ilyen jellegű választásban. A pápaválasztó testület a Szixtuszi kápolnában ülésezik: ha sikerül megegyezniük az új pápa személyét illetően, fehér füst jelzi majd a sikeres választást.

A testület tagjait egyébként a korábbi hagyományokkal ellentétben ezúttal nem zárják be a Szixtuszi kápolnába, tehát szabadon közlekedhetnek a Vatikánban. A harmadik évezred első pápaválasztásán két magyar bíboros, Paskai László és Erdő Péter is részt vesz.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő