Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem lesz több európai Mitsubishi mobiltelefon

Kütyük

Nem lesz több európai Mitsubishi mobiltelefon

A Mitsubishi Electric bejelentette, hogy elhagyja az európai mobiltelefon piacot.


A japán vállalat képviselői a hivatalos bejelentés kapcsán elmondták, hogy a Mitsubishi európai mobiltelefon kutatási és fejlesztési központja, a Melco Mobile Communications Europe hamarosan fel fog oszlani. A nemrégiben bejelentett Mitsubishi mobil készülékek még elérhetők lesznek az európai piacokon, ezenkívül pedig természetesen a korábbi modellek terméktámogatási rendszere is tovább fog működni, azonban új készülékek már nem fognak megjelenni az európai kereskedések polcain.

A 2003 januárjában alapított Melco Mobile Communications Europe az elmúlt időkben számos nagy tudású és Európa szerte forgalmazott mobiltelefont adott ki, azonban a piac óriásai, a Nokia, a Motorola és a Samsung olyan heves tempót diktálnak mostanság, melyet a Mitsubishi egyszerűen képtelen tartani, így inkább kivonul a piacról. A Mitsubishi az elmúlt üzleti évben egyébként mintegy 700 ezer darab mobilt adott el az európai országokban, a jövőben azonban már csak Japánra és Kínára kíván fókuszálni.

Emlékezetes, hogy a japán vállalat a 90-es évek végén egyszer már kivonult Európából, amikor is a Trium típusjelzésű készülékek a vártnál jóval rosszabbul teljesítettek a piacon.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés