Connect with us

technokrata

Hollywood a Bittorrent felé kacsintgat

Kütyük

Hollywood a Bittorrent felé kacsintgat

Az Internet (egyik) atyja, Vinton Cerf bejelentette, hogy több filmproducer is érdeklődött nála a Bittorrent alkalmazásáról – a filmgyártás végre elmozdul az értelmetlen tiltás irányából a technikai haladás felé?

Vin Cerf neve nem véletlenül csenghet ismerősen: ő az Internet egyik atyja, aki a TCP/IP protokoll megalkotásában is oroszlánrészt vállalt, s jelenleg az ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) vezetőjeként dolgozik. Habár korábban radikálisabb nézeteinek is hangot adott, amikor a spammerek megkorbácsolása mellett tette le a voksát, az újító szellemű férfi egyértelműen elkötelezte magát a technikai fejlődés mellett. Nem véletlen, hogy őt keresték fel azok a filmproducerek, akik a Bittorrent alkalmazási lehetőségeiről érdeklődtek, a legális filmterjesztést illetően. Cerf mindezt egy, a múlt héten Sydney-ben tartott konferencián jelentette be.

„Közvetlen információim vannak arról a tényről, hogy a filmipar különböző tagjai igazán érdeklődnek az internetes – köztük a bittorrentes – tartalomterjesztést illetően. Több filmproducerrel is beszéltem ez ügyben a múlt hónapban.” – hangzott el Cerf szájából a bejelentés az elmúlt héten.

Ennek ellenére a neves szakember úgy gondolja, hogy a szórakoztatóipar még mindig nem értette meg, milyen lehetőségeket kínál az online környezet. Szerinte túl sokan gondolkoznak valósidejű szolgáltatásokban, ahelyett, hogy átgondolnák, valójában milyen kevés jelenlegi internetes szolgáltatásnak van szüksége valósidejű funkcionalitásra. Például amikor az emberek videoszolgáltatásra gondolnak, akkor rögtön valósidejű technikát vizionálnak, holott a legtöbb videót nem azonnal nézik meg az emberek, fejtegette Cerf, aki mondanivalóját alátámasztandó, a Tivo digitális videofelvevő használatát hozta fel példának.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom