Connect with us

Hollywood a Bittorrent felé kacsintgat

Kütyük

Hollywood a Bittorrent felé kacsintgat

Az Internet (egyik) atyja, Vinton Cerf bejelentette, hogy több filmproducer is érdeklődött nála a Bittorrent alkalmazásáról – a filmgyártás végre elmozdul az értelmetlen tiltás irányából a technikai haladás felé?

Vin Cerf neve nem véletlenül csenghet ismerősen: ő az Internet egyik atyja, aki a TCP/IP protokoll megalkotásában is oroszlánrészt vállalt, s jelenleg az ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) vezetőjeként dolgozik. Habár korábban radikálisabb nézeteinek is hangot adott, amikor a spammerek megkorbácsolása mellett tette le a voksát, az újító szellemű férfi egyértelműen elkötelezte magát a technikai fejlődés mellett. Nem véletlen, hogy őt keresték fel azok a filmproducerek, akik a Bittorrent alkalmazási lehetőségeiről érdeklődtek, a legális filmterjesztést illetően. Cerf mindezt egy, a múlt héten Sydney-ben tartott konferencián jelentette be.

„Közvetlen információim vannak arról a tényről, hogy a filmipar különböző tagjai igazán érdeklődnek az internetes – köztük a bittorrentes – tartalomterjesztést illetően. Több filmproducerrel is beszéltem ez ügyben a múlt hónapban.” – hangzott el Cerf szájából a bejelentés az elmúlt héten.

Ennek ellenére a neves szakember úgy gondolja, hogy a szórakoztatóipar még mindig nem értette meg, milyen lehetőségeket kínál az online környezet. Szerinte túl sokan gondolkoznak valósidejű szolgáltatásokban, ahelyett, hogy átgondolnák, valójában milyen kevés jelenlegi internetes szolgáltatásnak van szüksége valósidejű funkcionalitásra. Például amikor az emberek videoszolgáltatásra gondolnak, akkor rögtön valósidejű technikát vizionálnak, holott a legtöbb videót nem azonnal nézik meg az emberek, fejtegette Cerf, aki mondanivalóját alátámasztandó, a Tivo digitális videofelvevő használatát hozta fel példának.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő