Connect with us

technokrata

Forradalmian új kialakítású, műholdas TV-vevős mobiltelefon újdonság

Kütyük

Forradalmian új kialakítású, műholdas TV-vevős mobiltelefon újdonság

Dél-Koreában ismét egy páratlanul új mobiltelefon jelent meg a piacon.

Az SK Telecom érdekeltségi körébe tartozó SK Teletech által kifejlesztett, IMB-1000 típusjelzésű készülék érdekessége, hogy segítségével akár műholdas televíziós adások is figyelemmel kísérhetők. A CDMA2000 1x EV-DO hálózatokban használható újdonság az úgynevezett DMB technológia révén képes TV műsorok vételére.


Az IMB-1000 egy szétcsúsztatható kialakítású telefon, azonban a készülék két része nem a hagyományos, megszokott módon mozgatható el egymáshoz képest: a telefon vízszintesen tartva a középső részt kell felfelé elcsúsztatni. Ekkor bukkan elő egyébként a mindaddig rejtett, igen csak érdekes kiosztású billentyűzet. A TV adások kiváló vételének érdekében jobb oldalt egy méretes antenna is helyet kapott a készülékházon.

A TFT technológiára építkező folyadékkristályos kijelző 2,4 colos képátlóval rendelkezik, ezenkívül pedig nem elhanyagolható, hogy felbontása 240×320 pixel (QVGA), színmélysége pedig 18 bit (262 ezer színárnyalat). Az érintésérzékeny megoldás tulajdonképpen már csak hab a tortán. A kijelző mellett egyébként nem egy, hanem rögtön két hangszóró került elhelyezésre, így a TV adások akár sztereóban is foghatóak.

Az IMB-1000 további fontosabb specifikációi közé tartozik többek közt a 2 megapxieles felbontású CCD képszenzorra épülő digitális fényképezőgép, az MP3 lejátszó alkalmazás, a VOD (Video On Demand) támogatás, illetve a több mint 100 MB-os belső memória. A telefon várható ára egyelőre ismeretlen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle