Connect with us

Hirdetés

technokrata

Forradalmian új kialakítású, műholdas TV-vevős mobiltelefon újdonság

Kütyük

Forradalmian új kialakítású, műholdas TV-vevős mobiltelefon újdonság

Dél-Koreában ismét egy páratlanul új mobiltelefon jelent meg a piacon.

Az SK Telecom érdekeltségi körébe tartozó SK Teletech által kifejlesztett, IMB-1000 típusjelzésű készülék érdekessége, hogy segítségével akár műholdas televíziós adások is figyelemmel kísérhetők. A CDMA2000 1x EV-DO hálózatokban használható újdonság az úgynevezett DMB technológia révén képes TV műsorok vételére.


Az IMB-1000 egy szétcsúsztatható kialakítású telefon, azonban a készülék két része nem a hagyományos, megszokott módon mozgatható el egymáshoz képest: a telefon vízszintesen tartva a középső részt kell felfelé elcsúsztatni. Ekkor bukkan elő egyébként a mindaddig rejtett, igen csak érdekes kiosztású billentyűzet. A TV adások kiváló vételének érdekében jobb oldalt egy méretes antenna is helyet kapott a készülékházon.

A TFT technológiára építkező folyadékkristályos kijelző 2,4 colos képátlóval rendelkezik, ezenkívül pedig nem elhanyagolható, hogy felbontása 240×320 pixel (QVGA), színmélysége pedig 18 bit (262 ezer színárnyalat). Az érintésérzékeny megoldás tulajdonképpen már csak hab a tortán. A kijelző mellett egyébként nem egy, hanem rögtön két hangszóró került elhelyezésre, így a TV adások akár sztereóban is foghatóak.

Az IMB-1000 további fontosabb specifikációi közé tartozik többek közt a 2 megapxieles felbontású CCD képszenzorra épülő digitális fényképezőgép, az MP3 lejátszó alkalmazás, a VOD (Video On Demand) támogatás, illetve a több mint 100 MB-os belső memória. A telefon várható ára egyelőre ismeretlen.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés