Connect with us

technokrata

Ronda telefonokat gyárt a Nokia – komoly kritika a részvényesektől

Kütyük

Ronda telefonokat gyárt a Nokia – komoly kritika a részvényesektől

A Nokia részvényeseinek nem igazán tetszik a finn gyártó új mobiltelefonjainak designja, és akkor még lehet, hogy enyhén fogalmaztam.


˝A jelenleg forgalomban lévő Nokia mobil készülékek külső megjelenése, designja nem túl versenyképes, noha lehet, hogy ezen telefonok technológiailag fejlettek. Szerintem túl otrombák és ügyetlen kialakításúak˝ – nyilatkozta az egyik részvényes, majd pedig hozzátette: ˝A Siemensnek igazán stílusos modelljei vannak és a Samsung is egyre jobb pozíciókat szerez magának˝.

Jorma Ollila, a Nokia elnök-vezérigazgatója visszautasította a céget ért vádakat és hangsúlyozta, hogy a vállalat továbbra is élen jár a mobiltelefon tervezés terén. ˝Az elmúlt évben regisztrált mintegy 33-34 százalékos piaci részesedésünk ékes bizonyítéka annak, hogy jó irányban haladunk. A Nokia mind a mai napig számos tekintetben megelőzi a konkurenseket˝ – mondta Ollila.

A piacvezető mobilgyártó első embere elmondta, hogy a Nokia idén rengeteg új mobiltelefont kíván bevezetni a piacra, melyek közül tíz már a rendkívül nagy sebességet biztosító harmadik generációs UMTS hálózatokban is használható lesz. Ollila tavaly novemberben azt nyilatkozta, hogy 2005-ben mintegy negyven új modell bukkan majd fel a Nokia termékkínálatában.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák