Connect with us

Hirdetés

technokrata

Érkezőben a 4 GB-os mini mobiltelefon merevlemezek

Kütyük

Érkezőben a 4 GB-os mini mobiltelefon merevlemezek

A japán és dél-koreai gyártók hamarosan megkezdik legújabb, kifejezetten mobiltelefonokba szánt miniatűr merevlemezeik sorozatgyártását.


A Nihon Keizai Shimbun című tokió lap értesülései szerint a Toshiba és a Samsung rövid időn belül be fogja indítani a minden korábbinál kisebb fizikai méretű, 0,85 colos merevlemezek tömeggyártását. Ezen winchesterek révén jelentős mértékben meg fog nőni a mobil készülékek tárolókapacitása, így például akár már több GB méretű videóanyagok, vagy teljes értékű zenei CD-k is eltárolhatók lesznek rajtuk.

Sajtóértesülések szerint a Toshiba valamikor április-június magasságában kezdi majd meg a 4 GB adattároló kapacitású mobil merevlemezek gyártását. A Toshiba tokiói gyártóüzemében egyébként idén január óta folyik a 2 GB-os kapacitású 0,85 colos winchesterek előállítása: havonta átlagosan 3 ezer darab ilyen termék hagyja el az üzem kapuit.

A Toshibához hasonlóan a dél-koreai székhelyű Samsung is hamarosan megkezdi majd első 4GB-os mini mobil merevlemezének a tömeges gyártását. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a világon elsőként a Samsung jelentett be winchesteres mobiltelefont: a tavaly szeptemberben debütált, 800 dolláros SPH-V5400-as modellben egy 1,5 GB-os adattároló kapott helyet.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés