Connect with us

Budapest mára a mobiltársadalom-kutatás fővárosává vált

Kütyük

Budapest mára a mobiltársadalom-kutatás fővárosává vált

Újabb nemzetközi konferencia az MTA és a T-Mobile közös kutatási programjának legújabb eredményeiről.

Milyen hatással van az új multimédiás mobilkommunikáció és maga a mobiltelefónia a családokra, a gyermekekre? Miként lehet-lesz részese a tanulásnak a mobiltelefon és mit tanulnak a fiatalok felfedezve a képek, mozgóképek új lehetőségeit? Az elmúlt hónapokban többek között ezekre a kérdésekre kereste a választ az MTA Filozófiai Kutatóintézetének nemzetközi viszonylatban is egyedülálló, a T-Mobile-lal közös nemzetközi kutatási programja. A legújabb eredményeket a világ 24 országából érkező kutatók április végén budapesti konferenciájukon ismertetik.

A Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai Kutatóintézete és a T-Mobile ötödik éve folyó közös interdiszciplináris társadalomtudományi kutatásának keretében ˝Kép, gondolat és tudás a mobilkorban˝ címmel 2005. április 28. és 30. között újabb nemzetközi konferenciára kerül sor. A tudományos fórum a mobilkommunikációs kutatás világtalálkozója lesz, hiszen az USA-tól és Kanadától Japánig, Tajvanig és a Fülöp-szigetekig, Dél-Afrikától Cipruson és Máltán át Dániáig és Finnországig, Németországtól Ausztrián, Magyarországon és Románián át Izraelig 24 ország képviselői ismertetik legújabb eredményeiket. Az évek óta egyre jelentősebb nemzetközi érdeklődés mellett zajló kutatási programnak és a most már negyedik kötettel jelentkező angol nyelvű könyvsorozatnak köszönhetően Budapest mára a mobiltársadalom-kutatás fővárosává vált.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda