Connect with us

Egy hónap múlva mutatják be a vadonatúj mobil Windows-t

Kütyük

Egy hónap múlva mutatják be a vadonatúj mobil Windows-t

A Microsoft a jövő hónap elején kívánja lerántani a leplet legújabb mobil Windows operációs rendszeréről.


A Wirtschatswoche című német magazin értesülései szerint a redmondi szoftveróriás munkatársai először május 10-én fedik majd fel a jelenleg Magneto fejlesztési kódnevet viselő szoftver újdonság részleteit, a rá épülő első okostelefonok pedig várhatóan valamikor az idei esztendő végén jelennek majd meg a kereskedelmi forgalomban. Tudni lehet, hogy a Microsoft munkatársai jelenleg Motorola MPx220-as készülékeken tesztelik a Magnetot, mely telefon egyébként gyárilag Windows Mobile 2003 Second Edition operációs rendszert tudhat magáénak. A többek közt a RIM féle BlackBerry push e-mail rendszernek is komoly konkurenciát állító Magneto várhatóan Windows Mobile 2005 néven fog bemutatkozni.

A 2004 tavaszán debütált Windows Mobile 2003 Second Edition közvetlen utódjának tekinthető, újgenerációs mobil Windows legfontosabb újításai közé tartozik, hogy az őt futtató készülékeket adott esetben az érintésérzékeny kijelzőt mellőzve, akár egy kézzel is könnyedén lehet használni. Ugyancsak lényeges újdonság, hogy a szoftver már alaphelyzetben tartalmazza a GPS helymeghatározó modulok, illetve a beépített digitális fényképezőgépek meghajtó szoftvereit, valamint, hogy a kontaktokhoz immár fényképek és személyes csengőhangok is minden további nélkül hozzá rendelhetők.

A Word Mobile szövegszerkesztő alkalmazás rengeteg új funkcióval gazdagodott, így például már képeket is képes megjeleníteni, ezenkívül pedig feltűnt a színen egy új irodai alkalmazás, a PowerPoint Mobile. Sokak számára az is fontos lehet, hogy a Windows Mobile 2005 alatt futtathatók lesznek a Windows Mobile 2003 for Smartphone-ra fejlesztett korábbi szoftverek, illetve, hogy az ActiveSync interfész 4.0-s verziója révén 10-15 százalékkal felgyorsul a szinkronizálás.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő