Connect with us

A legfrissebb: a mobiltelefonok mégsem okoznak rákot!

Kütyük

A legfrissebb: a mobiltelefonok mégsem okoznak rákot!

Egy most megjelent friss jelentésből kiderül, hogy a korábbi feltételezésekkel ellentétben a mobiltelefonálás mégsem okoz rákot.

Az Amerikai Ideggyógyász Kamara által készített tanulmány szerint a mobil készülékek által kibocsátott sugárzás és az emberi agyban képződő rosszindulatú daganatok létrejötte között nem vonható semmilyen párhuzam. A kutatók a minden korábbinál alaposabb vizsgálat során 427 agytumoros és 822 egészséges tesztalanyt kérdeztek ki mobiltelefonos szokásaikról.

A jelentés készítői elmondták, hogy semmilyen kapcsolat sincs az agytumor kialakulása és a között, hogy az emberek milyen gyakran, illetve milyen hosszan mobiltelefonálnak, ennek megfelelően azt sem lehet állítani, hogy az agydaganat mindig azon az oldalon alakul ki, amelyik fülükhöz az emberek tartani szokták a telefonjukat.

˝Az elmúlt időkben több olyan tanulmány készült, mely szerint a mobilok használata rákos megbetegedést okozhat, azonban ezen jelentések legtöbbje igen csak kifogásolható vizsgálati módszerekkel készült˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Dr. Christopher Johansen, az Amerikai Ideggyógyász Kamara egyik tagja.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egyes közelmúltbéli tesztek azt bizonyították, hogy a mobilok elektromágneses tere károsítja az emberi DNS-t, illetve rontja a sperma minőségét.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő