Connect with us

technokrata

Új kéziszámítógéppel rukkolt elő a Palm

Kütyük

Új kéziszámítógéppel rukkolt elő a Palm

A palmOne a mai napot használta fel arra, hogy bejelentse legújabb kéziszámítógépét, a Tungsten E2-es modellt.


A PDA újdonság az Egyesült Államokban már a mai naptól megvásárolható, ajánlott végfelhasználói ára 249 dollár. A készülékbe szerelt, transzreflektív TFT technológiájú folyadékkristályos kijelző négyszögletes formájú, ennek megfelelően 320×320 pixeles felbontással bír, színmélysége pedig az ebben a kategóriában már jól megszokott 16 bit, ami ugyebár 65 ezer színárnyalatot jelent. Mondanom sem kell, hogy az LCD érintésérzékeny.

A palmOne Tungsten E2 lelke nem más, mint egy 200 MHz-es frekvencián üzemelő, ARM magos Intel XScale mikroprocesszor, mely 32 MB belső memória társaságában teljesít szolgálatot. Ebből a memóriamennyiségből egyébként mintegy 26 MB áll a felhasználók rendelkezésére. A felső élen elhelyezett, SDIO kompatibilis bővítőhelybe SD (Secure Digital) és MMC (MultiMediaCard) memóriakártyák helyezhetők be.

Szoftver fronton említést érdemel az 5.4-es verziószámú (Garnet) Palm operációs rendszer, illetve a Word, Excel, PowerPoint és Adobe PDF állományokkal kompatibilis DataViz Documents To Go programcsomag. A Tungsten E2 a mai elvárásoknak megfelelően Bluetooth képes és MP3 lejátszásra is minden további nélkül alkalmas.

Az új palmOne PDA bemutatkozásával párhuzamosan 20 dollárral csökkent a vállalat egyik belépőszintű kéziszámítógépének az ára: a Zire 31-es modellért mostantól már csak 129 dollárt kell fizetni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp