Connect with us

technokrata

Reszkessenek a kamerás mobilos lesifotósok! – három év börtön a ˝jutalom˝

Kütyük

Reszkessenek a kamerás mobilos lesifotósok! – három év börtön a ˝jutalom˝

Mostanság világszerte egyre több országban születnek olyan törvények, melyek keményen szabályozzák a kamerás mobiltelefonok használatát.


A napokban például Új-Zélandon hoztak egy olyan törvényt, ami kimondja, hogy a mobil készülékekbe integrált digitális fényképezőgép modult illegális, vagy éppen erkölcstelen módon használóknak komoly büntetésre kell számítaniuk. A büntetési tétel adott esetben akár három év börtön is lehet, tehát a helyi lakosok jobban teszik, ha a jövőben odafigyelnek, hogy mit fotóznak le kamerás telefonjukkal, no és persze a turistáknak sem árt óvatosnak lenniük.

˝Teljesen elfogadhatatlan, hogy egyesek a hölgyek szoknyája alatt készítenek mobiltelefonos fényképeket, vagy éppen a mellékhelyiségekben fotóznak titokban˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban a wellingtoni parlamentben Phil Goff igazságügyi miniszter.

˝A fotóalanyok a legtöbb esetben mit sem sejtenek arról, hogy nem túl előnyös fényképek készülnek róluk, ráadásul ezeket a fotókat a modern technológiák segítségével villámgyorsan továbbíthatják az illegális fotósok˝ – tette hozzá a miniszter, aki értelemszerűen örömmel vette az új törvény életbe lépését.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák