Connect with us

technokrata

Internetes olcsó telefonálásra alkalmas Wi-Fi mobiltelefon újdonság Svédországból

Kütyük

Internetes olcsó telefonálásra alkalmas Wi-Fi mobiltelefon újdonság Svédországból

A híres-hírhedt Neonode hamarosan egy Wi-Fi kompatibilis okostelefonnal fog megjelenni a piacon.


A svéd vállalat munkatársai az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy a közeljövőben forgalomban fog kerülni egy olyan Neonode smartphone, mely fejlett vezeték nélküli szolgáltatásai révén rendkívül olcsó, Interneten keresztüli telefonálásra is alkalmas. A Neonode tavaly ősz óta szoros együttműködést folytat a holland Philips Semiconductors vállalattal, még pedig egy olyan újgenerációs kommunikációs mikrochip kifejlesztése kapcsán, mely egyrészt kellően kis méretű, másrészt pedig igen alacsony a fogyasztása ahhoz, hogy mobiltelefonba lehessen integrálni.

A titokzatos új Neonode modellről egyelőre vajmi kevés konkrét információ áll rendelkezésünkre, azt viszont már most is tudni lehet, hogy a telefon várhatóan valamikor az idei esztendő második felében kerül majd forgalomba. Ez persze korántsem biztos, hiszen mint ismeretes, a Neonode korábban meglehetősen nehezen tudta tartani magát időpontbeli ígéreteihez. Egyes feltételezések szerint, az egyelőre ismeretlen típusjelzésű készüléken valamilyen mobil Windows operációs rendszer teljesít majd szolgálatot.

A Wi-Fi által elérhető maximális adatátviteli sebesség 11 Mbit/s, ami mintegy huszonötször nagyobb a jelenlegi 3G hálózatok, illetve tizenegyszer nagyobb a Bluetooth kapcsolatok sebességénél.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom