Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internetes olcsó telefonálásra alkalmas Wi-Fi mobiltelefon újdonság Svédországból

Kütyük

Internetes olcsó telefonálásra alkalmas Wi-Fi mobiltelefon újdonság Svédországból

A híres-hírhedt Neonode hamarosan egy Wi-Fi kompatibilis okostelefonnal fog megjelenni a piacon.


A svéd vállalat munkatársai az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy a közeljövőben forgalomban fog kerülni egy olyan Neonode smartphone, mely fejlett vezeték nélküli szolgáltatásai révén rendkívül olcsó, Interneten keresztüli telefonálásra is alkalmas. A Neonode tavaly ősz óta szoros együttműködést folytat a holland Philips Semiconductors vállalattal, még pedig egy olyan újgenerációs kommunikációs mikrochip kifejlesztése kapcsán, mely egyrészt kellően kis méretű, másrészt pedig igen alacsony a fogyasztása ahhoz, hogy mobiltelefonba lehessen integrálni.

A titokzatos új Neonode modellről egyelőre vajmi kevés konkrét információ áll rendelkezésünkre, azt viszont már most is tudni lehet, hogy a telefon várhatóan valamikor az idei esztendő második felében kerül majd forgalomba. Ez persze korántsem biztos, hiszen mint ismeretes, a Neonode korábban meglehetősen nehezen tudta tartani magát időpontbeli ígéreteihez. Egyes feltételezések szerint, az egyelőre ismeretlen típusjelzésű készüléken valamilyen mobil Windows operációs rendszer teljesít majd szolgálatot.

A Wi-Fi által elérhető maximális adatátviteli sebesség 11 Mbit/s, ami mintegy huszonötször nagyobb a jelenlegi 3G hálózatok, illetve tizenegyszer nagyobb a Bluetooth kapcsolatok sebességénél.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés