Connect with us

Elsősegélynyújtás mobiltelefon segítségével

Kütyük

Elsősegélynyújtás mobiltelefon segítségével

Amikor baleset éri egyik közelünkben lévő embertársunkat, gyakran nem igazán tudjuk, hogy hirtelen milyen módon segítsünk rajta – ebben mostantól már a mobiltelefon is segítséget nyújthat a számunkra.


A BiTOS szoftvercég és a Máltai Szeretetszolgálat által közösen kifejlesztett M-AID mobiltelefonos alkalmazás vészhelyzetben pillanatok alatt kisegít bennünket, vagyis megmondja, hogy a sérültet pontosan milyen módon részesítsük elsősegélyben.

A lényegében bármely Java kompatibilis mobil készüléken futtatható speciális szoftver kérdéseket tesz fel nekünk, majd pedig az azokra adott válaszokból megpróbálja felmérni a segítségre váró személy állapotát, illetve utasításokat ad az ellátással kapcsolatban. Ennek köszönhetően nem fordulhat elő, hogy a sérültnek a helytelen elsősegélynyújtás következtében még nagyobb problémát okozunk, amíg a mentők a helyszínre érnek.

˝Az elsősegélynyújtást nem csak szöveges információk, hanem részletes ábrák is segítik˝ – mondta Christian Wende, a 2003 augusztusában alapított BiTOS egyik vezetője. A M-AID alkalmazás ára egyébként 5 euró.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő