Connect with us

technokrata

TV nézésre alkalmas Samsung mobiltelefonok Európának

Kütyük

TV nézésre alkalmas Samsung mobiltelefonok Európának

A Samsung Electronics többek közt televízió nézésre is alkalmas új mobiltelefonjai hamarosan Európában is megvetik majd a lábukat.

A világ harmadik legnagyobb mobilgyártójaként jegyzett Samsung a napokban szerződést kötött Németország vezető telekommunikációs vállalatával, a Deutsche Telekommal, melynek értelmében a dél-koreai cég TV adások vételére alkalmas mobil készüléket fog szállítani a németeknek.


A T-systems munkatársai az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy az idei esztendő második felében meg fognak kezdődni a Samsung készülékekre alapozó első földi sugárzású DMB tesztek, amennyiben pedig ezen tesztek sikerrel zárulnak, 2006-ban akár már a kereskedelmi szolgáltatás is beindulhat. A 2006-os futball világbajnokságot Németországban a tervek szerint már TV-vevős mobiltelefonokon is figyelemmel lehet majd kísérni.

Ez egyébként az első alkalom, hogy a Dél-Koreában kifejlesztett földi sugárzású DMB technológia elhagyja szülőhazáját. A DMB révén kristálytiszta televíziós kép és CD minőségű hangzás honosodik meg a mobiltelefonokon. Egy friss felmérés szerint a németek nyolcvan százaléka nyitott az ilyen új mobil szolgáltatások felé, és az előfizetők akár 12 eurós havidíjat is készek kifizetni értük.

A Samsung munkatársai a szerződés anyagi vonzatait illetően nem kívántak nyilatkozni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák