Connect with us

technokrata

Szépen lassan feljövőben a mobiltelefonos Walkie Talkie szolgáltatás, a PTT

Kütyük

Szépen lassan feljövőben a mobiltelefonos Walkie Talkie szolgáltatás, a PTT

A Push To Talk (PTT) szolgáltatások lassan, de stabilan egyre nagyobb teret nyernek maguknak – derül ki egy most közölt tanulmányból.


Az In-Stat piackutató cég egyik friss jelentése szerint az Egyesült Államokban jelenleg mintegy 16,8 millióan használnak PTT szolgáltatásokat, de ezen előfizetők száma 2009 végéig közel 34 millióra fog növekedni. A piackutatók felhívják a figyelmet arra, hogy a PTT világpiac ennél jelentősen dinamikusabb ütemben fog növekedni.

Mint ismeretes, a Push To Talk technológia lényegében Walkie-Talkie, vagyis CB rádió jellegű funkciókkal vértezi fel napjaink modern mobiltelefonjait. Lényeges különbség azonban, hogy míg a rádióvevők között közvetlen rádiófrekvenciás kapcsolat van, addig a PTT-képes mobilok közötti kapcsolat GPRS, vagy éppen EDGE adatátviteli technológiára épül. A hívófélnek nem kell telefonszámot tárcsáznia és hívásfelépítésre várnia, hanem elegendő egy dedikált gombot megnyomni, majd pedig elmondani a kívánt szöveget, ami aztán villámgyorsan meg is érkezik a hívandó fél, vagy hívandó felek készülékére. A PTT előnyei közé sorolható, hogy nem létezik percdíj, fizetni ugyanis az adatforgalomért, illetve az elküldött hangüzenet darabszáma alapján kell, ezenkívül pedig nem csak két előfizető között folytatható beszélgetés. Ezzel szemben hátrány, hogy a technológia egyirányú, vagyis egyszerre mindig csak az egyik fél beszélhet.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a német T-Mobile tavaly novemberben indította be PTT szolgáltatását. A T-Mobile féle Push To Talk szolgáltatás 1 eurós napi, illetve 18 eurós havidíj ellenében vehető igénybe. Akik a szolgáltatást külföldön is használni szeretnék, 4 euróért egy 100 hangüzenet küldését tartalmazó csomagot vásárolhatnak. A Push To Talk magyarországi megjelenésének várható időpontja egyelőre ismeretlen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő