Connect with us

technokrata

16 millió színű kijelzős, 3 megapixeles kamerás mobil: májustól Európában is kapható!

Kütyük

16 millió színű kijelzős, 3 megapixeles kamerás mobil: májustól Európában is kapható!

Az X-cute Mobile bejelentette, hogy hamarosan Európában is kapható lesz azon 3 megapixeles kamerás mobilja, melyben egy nem kevesevebb mint 16 millió színárnyalatú kijelző teljesít szolgálatot.

A DV1 típusjelzésű készülék az európai piacokon nem X-cute, hanem egy jól ismert márkanév alatt fog futni, ezzel kapcsolatban azonban egyelőre még nem lehet többet tudni.


A felhajtható és egyben elforgatható belső LCD a gyári specifikációk szerint 16 millió színárnyalatot (24 bit) képes megjeleníteni, tehát a készülék minden további nélkül képes maga mögött hagyni a korábbi 262 ezer (18 bit), illetve 65 ezer színű (16 bit) konkurenseket.

Az integrált kamera segítségével maximum 3 megapixeles felbontásban lehet fotózni, de ami ennél is érdekesebb: a kamera VGA, vagyis 640×480 pixeles felbontásban 30 képkocka/másodperc sebességű videóanyagokat képes rögzíteni, ami egyedülálló teljesítmény egy mobiltelefontól. A kamera optikája és a hozzátartozó LED segédfény egyébként a készülék oldalán kapott helyet. A fényképek és videók a 20 MB kapacitású integrált memóriába, illetve a bővítőhelybe tett miniSD (Secure Digital) memóriakártyákra menthetők el, az A/V kimenetnek köszönhetően pedig akár televíziós készülékeken is könnyedén megtekinthetők.

A 2004-ben létrejött, főleg korábbi BenQ munkatársakból összetevődő vállalat háromsávos (GSM 900/1800/1900 MHz) újdonságának hátránya, hogy nincs benne Bluetooth kontroller és Java támogatás. A tajvani gyártó telefon újdonsága körülbelül 115 ezer forintos áron lesz kapható.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák