Connect with us

technokrata

SMS: mindig, mindenhol, minden mennyiségben!

Kütyük

SMS: mindig, mindenhol, minden mennyiségben!

Bár a mobiltelefonos szolgáltatók sohasem elégedettek az előfizetői híváspercek mennyiségével, az ügyfelek által elküldött SMS-ek számát illetően nem sok kifogásuk lehet.

A mobiltelefonok segítségével küldött rövid szöveges üzenetek népszerűsége mind a mai napig töretlen és az előrejelzések azt mutatják, hogy az SMS népszerűsége a jövőben még tovább fog növekedni. A Forrester Research piackutató intézet egyik legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy az elkövetkezendő öt esztendőben az európaiak által elküldött mobil üzenetek mennyisége előreláthatólag nem kevesebb mint 92 százalékkal fog növekedni. Mivel azonban ezen szolgáltatások ára folyamatosan csökken, a mobil operátorok SMS-ből, illetve MMS-ből származó bevétele ugyanezen időszakban mindössze 10 százalékkal nő majd. Ezek alapján elmondható, hogy 2010-ben mintegy 27 milliárd dolláros SMS forgalomra számíthatnak az ebben az iparágban érdekelt cégek.

A piackutató cég felmérése szerint egy átlagos európai mobiltelefon tulajdonos manapság havonta átlagosan negyven mobil üzenetet küld el, legyen az SMS, EMS, vagy éppen MMS. 2010-ig ez a mennyiség minden valószínűség szerint a duplájára fog növekedni, így az európai mobil üzenetek havi darabszáma meg fogja haladni a 23 milliárdot. Az SMS népszerűségét egyébként továbbra sem veszélyezteti a sokkal fejlettebb, multimédiás anyagok átvitelére alkalmas MMS.

A Forrester Research munkatársai úgy vélekednek, hogy az SMS piac Dániában, Olaszországban és Svájcban fog a legdinamikusabban növekedni. Jelen pillanatban egyébként Írországban van a legtöbb ˝SMS őrült˝: a szigetországban havonta átlagosan mintegy 106 üzenetet írnak egymásnak a mobilosok.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák