Connect with us

SMS: mindig, mindenhol, minden mennyiségben!

Kütyük

SMS: mindig, mindenhol, minden mennyiségben!

Bár a mobiltelefonos szolgáltatók sohasem elégedettek az előfizetői híváspercek mennyiségével, az ügyfelek által elküldött SMS-ek számát illetően nem sok kifogásuk lehet.

A mobiltelefonok segítségével küldött rövid szöveges üzenetek népszerűsége mind a mai napig töretlen és az előrejelzések azt mutatják, hogy az SMS népszerűsége a jövőben még tovább fog növekedni. A Forrester Research piackutató intézet egyik legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy az elkövetkezendő öt esztendőben az európaiak által elküldött mobil üzenetek mennyisége előreláthatólag nem kevesebb mint 92 százalékkal fog növekedni. Mivel azonban ezen szolgáltatások ára folyamatosan csökken, a mobil operátorok SMS-ből, illetve MMS-ből származó bevétele ugyanezen időszakban mindössze 10 százalékkal nő majd. Ezek alapján elmondható, hogy 2010-ben mintegy 27 milliárd dolláros SMS forgalomra számíthatnak az ebben az iparágban érdekelt cégek.

A piackutató cég felmérése szerint egy átlagos európai mobiltelefon tulajdonos manapság havonta átlagosan negyven mobil üzenetet küld el, legyen az SMS, EMS, vagy éppen MMS. 2010-ig ez a mennyiség minden valószínűség szerint a duplájára fog növekedni, így az európai mobil üzenetek havi darabszáma meg fogja haladni a 23 milliárdot. Az SMS népszerűségét egyébként továbbra sem veszélyezteti a sokkal fejlettebb, multimédiás anyagok átvitelére alkalmas MMS.

A Forrester Research munkatársai úgy vélekednek, hogy az SMS piac Dániában, Olaszországban és Svájcban fog a legdinamikusabban növekedni. Jelen pillanatban egyébként Írországban van a legtöbb ˝SMS őrült˝: a szigetországban havonta átlagosan mintegy 106 üzenetet írnak egymásnak a mobilosok.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő