Connect with us

technokrata

Online közvetítés a pápa temetéséről

Kütyük

Online közvetítés a pápa temetéséről

Habár a Vatikán (és vele együtt Róma) már teljesen megtelt, keresztény hívők milliói szeretnék utolsó útjára elkísérni II. János Pált. Megtehetik – az Interneten keresztül.

A múlt hét szombaton indult istennel való találkozásának útjára II. János Pál pápa. A már régóta betegeskedő egyházfő lelki üdvéért világszerte százmilliók imádkoztak; aki csak tehette, el is zarándokolt Olaszország szívébe, hogy vallási vezetője közelében lehessen a nehéz napokban. A modern technikára regnálása alatt mindvégig nyitott pápa utolsó földi útján azonban korántsem vehet mindenki részt, hiszen pusztán a jelenlevő – Róma lakosságát is meghaladó – zarándokok elhelyezése sem oldható meg egykönnyen.

A Szent Péter Bazilikában tartandó ceremóniát azonban durván 2 milliárd ember követheti nyomon: egyrészt számos televízió csatorna élőben közvetíti az eseményt, másrészt a Vatikán lehetővé tette, hogy Interneten keresztül is látni lehessen a 10 órától kezdődő búcsúztatást. A 84 éves korában, harmadik leghosszabb ideig uralmon lévő szentatya temetésének közvetítése így világszerte látható lesz – az Interneten természetesen olasz nyelven. Kétféle formátum is az érdeklődők rendelkezésére áll: Real Playerrel és Windows Media Playerrel egyaránt meg lehet tekinteni a ceremóniát.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák