Connect with us

technokrata

Nokia 8800: roppant elegáns, rozsdamentes acél házas, exkluziv mobiltelefon újdonság!

Kütyük

Nokia 8800: roppant elegáns, rozsdamentes acél házas, exkluziv mobiltelefon újdonság!

A Nokia a modern órakészítési és ékszerész-technikákból merítő, valóban ihletett mobiltelefont mutatott be a minőség és ízlés kedvelői számára.

A vékony rozsdamentes acél burokba zárt Nokia 8800 finoman kicsúsztatva egy sor különleges részlettel kápráztat el, amelyek mindegyike alapos megfontolás és kutatás után emelheti a készülék presztízsét és minőségét. Az élmény fokozása érdekében a Nokia 8800 exkluzív audio-szolgáltatásokat is kínál, többek között a díjakkal elismert zeneszerző, Ryuichi Sakamoto által komponált csengőhangokat és figyelmeztetőket. A Nokia 8800-nál is megnyilvánuló figyelem a részletek iránt a Nokia prémium mobiltelefonjainak jellemzője, amelyek mércéül szolgálnak az iparág számára az elegancia és a teljesítmény terén.


A forma és funkció egységének Zen-szerű célkitűzését szem előtt tartva a Nokia tervezőit és mérnökeit az a szándék vezérelte, hogy egy igazán modern, a stílust és eleganciát megtestesítő mobiltelefont tervezzenek, amelynek használata élmény, birtoklása pedig öröm. Az organikus vonalak és a dinamikus felület tökéletesen kiegészíti az alapanyagként felhasznált rozsdamentes acélt és a gyantát: az acélt rugalmas ereje és tartóssága, a gyantát szerves tulajdonságai miatt választották. A végeredmény egy elegáns, szinte ˝emberi˝ külső, amely szép, időtálló anyagokból épül fel.

A nem a megszokott forrásokból merítő Nokia formatervezők például a funkciógombok féminjekcióval történő feltöltésekor modern órakészítési technikákat is alkalmaztak. A luxusóráknál felhasznált különlegesen edzett üveg alkalmazása még ellenállóbbá teszi a külső kijelzőt a karcolásokkal szemben. Még a Nokia márkát is az órakészítők által használt kémiai eljárással helyezték el a hátsó borítóra.


A Nokia 8800 kinyitó mechanizmusát szintén a funkcionális dizájn miatt érdemes tanulmányozni. A nagy teljesítményű autókban használthoz hasonló szilárd rugómechanizmust és rozsdamentes acél golyóscsapágyat alkalmazó Nokia 8800 billentyűzete elegánsan csúszik elő a védőborító alól, miközben a hátul elrejtett kamera is előtűnik.

A Nokia 8800 audio-kínálata is megihlető. A Nokia a több díjjal kitüntetett zeneszerzőt, Ryuichi Sakamotot kérte fel a csengő-, és figyelmeztetőhangok megkomponálására. Kiemelkedő karrierje során Sakamoto a zenei és technológiai határokat átlépve különböző zenei stílusokkal kísérletezett, és a populáris-, a zenekari-, és a filmzenék terén egyaránt közismertté vált.

A Nokia 8800 modern vonalvezetése és organikus ívei által megihletett Sakamoto a szívre és az észre egyaránt ható zenei anyagot alkotott, amely megragadja a készülék lényegét és hangulatát. A zene a Nokia 8800 felhasználójáról alkotott képét tükrözi: Sakamoto folyamatosan utazó világpolgárnak képzeli el a telefon tulajdonosát, aki nagyszerű városokon New Yorkon, Párizson, Sydney-n és Shanghai-on áthaladva mindenhol erős benyomást kelt.

˝A finomság és a rafináltság alapkövetelménye a minőségre és a részletek kidolgozottságára nagy hangsúlyt fektető fogyasztókat megcélzó modern dizájnnak˝ – magyarázta Frank Nouvo, a Nokia vezető tervezője. ˝Úgy véljük, a Nokia 8800 az ilyen emblematikus termékek sorába tartozik – egy kifinomult mobilkommunikációs eszköz, amely csendben nyeri el a jó ízlésű felhasználók elismerését és csodálatát˝.

A Nokia 8800 várhatóan 2005 második negyedévében jelenik meg a kiválasztott piacokon. A készülék adók és kedvezmények előtti ára a tervek szerint 750 euró körül mozog majd. A szintén ma bemutatott Nokia vezeték nélküli sztereó fülhallgató várhatóan 2005 harmadik negyedévében lesz kapható.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle