Connect with us

Hirdetés

technokrata

Közel negyedmilliárd broadband Internet-hozzáférés év végére

Kütyük

Közel negyedmilliárd broadband Internet-hozzáférés év végére

Becslések szerint már 215-220 millió szélessávú Internet-kapcsolat lesz az idei év végére használatában.

Egy brit piackutató cég, a Point-Topic becslése szerint az idei évben is dinamikus növekedés előtt áll a broadband Internet-hozzáférés piaca – az év végére több mint 215 millió szélessávú internetező létezését tartják valószínűnek. Ezt a kijelentésüket többek között a 2004-es adatokra alapozzák: csak a második félévben 26,5 millió új vonal létesült, ami így éves szinten valamivel több mint 50 milliót tett ki; elérve ezzel a 150 milliós mennyiséget. A Point-Topic felmérése szerint a 26,5 milliós bővülés minden idők legnagyobb emelkedése, ami a szélessávú Internet-hozzáférések számát illeti.

Természetesen továbbra is az Egyesült Államok vezet, durván 34 milliónyi ilyen Internet-kapcsolattal; habár Japán és Kína már komolyan fenyegeti Washington elsőségét. Igaz, a sógunok hazájának bővülési potenciálja középtávon kifulladóban van, de még itt is „csak” 18,1 millió vonalról számoltak be. Kína egymaga 6,6 millió új broadband Internet-hozzáférést létesített az elmúlt évben, amivel 25,8 millióra növelte azon lakosainak számát, akik ilyen módon képesek hozzáférni a Világhálóhoz.

Dél-Korea 11,9 millió szélessávú Internet-csatlakozást tud felmutatni, ami a legjobb a népességhez viszonyított arányokat tekintve. Itt minden negyedik lakosnak része van a nagy sávszélesség jelentette előnyökben (Hong Kong a második, 21,9 százalékos aránnyal, Hollandia pedig a harmadik, ahol száz lakosra 19 szélessávú Internet-hozzáférés jut). Európában Németország vezet, habár a 80 milliós ország kis jóindulattal 7 milliónyi broadband Internet-kapcsolata még bőven rejt magában fejlődési lehetőségeket. Egyre gyorsuló ütemben kapaszkodnak feljebb az európai dobogón a brit és a francia szélessávon internetezők: az előbbiek 6,8 milliónyian, míg az utóbbiak 6,1 milliónyian vannak.

A világ egészét tekintve a DSL vezető szerepe megkérdőjelezhetetlen: majdnem kétszer annyian (62%) vannak, akik ezen technológiát használják a csatlakozásra, mint akik kábelmodemen (38%) át érik el az Internetet. A trend ráadásul folytatódni látszik: a 215 milliónyi szélessávon internetezőből várhatólag 140 millió lesz DSL-es, ami 65%-ra „javítja” a digitális előfizetői vonal arányát.

A felmérés az egyéb technikákra nem tért ki.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés