Connect with us

technokrata

Közel negyedmilliárd broadband Internet-hozzáférés év végére

Kütyük

Közel negyedmilliárd broadband Internet-hozzáférés év végére

Becslések szerint már 215-220 millió szélessávú Internet-kapcsolat lesz az idei év végére használatában.

Egy brit piackutató cég, a Point-Topic becslése szerint az idei évben is dinamikus növekedés előtt áll a broadband Internet-hozzáférés piaca – az év végére több mint 215 millió szélessávú internetező létezését tartják valószínűnek. Ezt a kijelentésüket többek között a 2004-es adatokra alapozzák: csak a második félévben 26,5 millió új vonal létesült, ami így éves szinten valamivel több mint 50 milliót tett ki; elérve ezzel a 150 milliós mennyiséget. A Point-Topic felmérése szerint a 26,5 milliós bővülés minden idők legnagyobb emelkedése, ami a szélessávú Internet-hozzáférések számát illeti.

Természetesen továbbra is az Egyesült Államok vezet, durván 34 milliónyi ilyen Internet-kapcsolattal; habár Japán és Kína már komolyan fenyegeti Washington elsőségét. Igaz, a sógunok hazájának bővülési potenciálja középtávon kifulladóban van, de még itt is „csak” 18,1 millió vonalról számoltak be. Kína egymaga 6,6 millió új broadband Internet-hozzáférést létesített az elmúlt évben, amivel 25,8 millióra növelte azon lakosainak számát, akik ilyen módon képesek hozzáférni a Világhálóhoz.

Dél-Korea 11,9 millió szélessávú Internet-csatlakozást tud felmutatni, ami a legjobb a népességhez viszonyított arányokat tekintve. Itt minden negyedik lakosnak része van a nagy sávszélesség jelentette előnyökben (Hong Kong a második, 21,9 százalékos aránnyal, Hollandia pedig a harmadik, ahol száz lakosra 19 szélessávú Internet-hozzáférés jut). Európában Németország vezet, habár a 80 milliós ország kis jóindulattal 7 milliónyi broadband Internet-kapcsolata még bőven rejt magában fejlődési lehetőségeket. Egyre gyorsuló ütemben kapaszkodnak feljebb az európai dobogón a brit és a francia szélessávon internetezők: az előbbiek 6,8 milliónyian, míg az utóbbiak 6,1 milliónyian vannak.

A világ egészét tekintve a DSL vezető szerepe megkérdőjelezhetetlen: majdnem kétszer annyian (62%) vannak, akik ezen technológiát használják a csatlakozásra, mint akik kábelmodemen (38%) át érik el az Internetet. A trend ráadásul folytatódni látszik: a 215 milliónyi szélessávon internetezőből várhatólag 140 millió lesz DSL-es, ami 65%-ra „javítja” a digitális előfizetői vonal arányát.

A felmérés az egyéb technikákra nem tért ki.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák