Connect with us

technokrata

II. János Pál pápa temetése: összeomlás előtt a római mobiltelefonos hálózatok

Kütyük

II. János Pál pápa temetése: összeomlás előtt a római mobiltelefonos hálózatok

Az olasz mobiltelefonos operátoroknak komoly kihívást jelent a Vatikába érkezett több milliós zarándok tábor mobil igényeinek kiszolgálása.


A TIM, a Vodafone Italia és a Wind munkatársai bejelentették, hogy a II. János Pál pápa temetésére érkező katolikus hívők tömegei miatt jelentős mértékben megnövelték hálózati kapacitásukat.

A Vodafone Italia szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a piros színekben pompázó szolgáltató több mint 50 százalékkal megnövelte a Szent Péter téren elhelyezett mobil adótornyának a teljesítményét, és bízik abban, hogy mindez elegendő lesz a hálózati igények kiszolgálására. A harmadik legnagyobb olasz operátor, a Wind munkatársai arról számoltak be, hogy a vállalat többek közt a vasútállomásokon és egyéb közlekedési gócpontoknál növelte hálózatának teljesítményét.

Elmondások szerint mindeddig nem okozott mobiltelefonos hálózatkiesést a Rómába érkezett óriási tömeg, de egyesek szerint elképzelhető, hogy a pápa temetése körüli időszakban az óvintézkedések ellenére is igen nehéz lesz telefonálni az olasz fővárosban. A mobilhívások felépítési ideje egyébként már most is sokszor hosszú percekig tart.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák