Connect with us

Hirdetés

technokrata

Exkluzív: a HP hivatalosan bejelentette mindentudó GPS-es okostelefonját

Kütyük

Exkluzív: a HP hivatalosan bejelentette mindentudó GPS-es okostelefonját

A Hewlett-Packard hivatalosan is bejelentette legfrissebb okostelefon újdonságát, a sokak által várva várt Mobile Messengert. A készülék egyik első prototípusát a vállalat egyik tegnapi budapesti rendezvényén mi is megtekinthettük.

A Hewlett-Packard hw6515 néven forgalomba kerülő PDA-mobiltelefon 118 milliméter hosszú, 71 milliméter széles, 21 milliméter vastag, tömege pedig egész pontosan 165 gramm. A készülék legfontosabb ismertetőjele a teljes értékű QWERTY billentyűzet, illetve a felette elhelyezkedő, négyszögeletes alakú folyadékkristályos kijelző, mely egyrészt 56×56 milliméteres (3 colos képátló) fizikai méretű, másrészt pedig 240×240 pixeles felbontású. A 0,24 milliméteres pontméretű LCD 65.536 színárnyalatot képes megjeleníteni.


A megfelelő számítási teljesítményt egy 312 MHz-es frekvencián üzemelő Intel XScale PXA272-es mikroprocesszor biztosítja, ami 64 MB SDRAM (ebből 46 MB érhető el), illetve 64 MB Flash ROM memória társaságában teljesít szolgálatot. A memória hagyományos SD (Secure Digital) és MMC (MultiMediaCard), valamint miniSD memóriakártyák révén könnyedén tovább bővíthető.

A beépített digitális fényképezőgép egy 1,2 megapixeles effektív felbontású képszenzorra épül és maximum SXGA felbontású fotókat, illetve kisebb videófelvételeket lehet készíteni vele. A további fontosabb specifikációk közé tartozik a Windows Mobile 2003 Second Edition operációs rendszer, a Bluetooth kontroller, az infravörös port, a GPS technológia, a négysávos GSM modul, illetve a GPRS Class 10 és EDGE Class 10 vezeték nélküli adatátviteli technológiák támogatása. A HP hw6515 ára egyelőre sajnos még ismeretlen. A készülékből elérhető lesz egyébként egy hw6510 típusjelzésű változat is, melyben nem lesz digitális fényképezőgép.

A cég egyik képviselőjétől megtudtuk, hogy a Hewlett-Packard az év vége felé egy hagyományos kialakítású okostelefonnal is meg szeretne jelenni a piacon.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés