Connect with us

technokrata

Exkluzív: a HP hivatalosan bejelentette mindentudó GPS-es okostelefonját

Kütyük

Exkluzív: a HP hivatalosan bejelentette mindentudó GPS-es okostelefonját

A Hewlett-Packard hivatalosan is bejelentette legfrissebb okostelefon újdonságát, a sokak által várva várt Mobile Messengert. A készülék egyik első prototípusát a vállalat egyik tegnapi budapesti rendezvényén mi is megtekinthettük.

A Hewlett-Packard hw6515 néven forgalomba kerülő PDA-mobiltelefon 118 milliméter hosszú, 71 milliméter széles, 21 milliméter vastag, tömege pedig egész pontosan 165 gramm. A készülék legfontosabb ismertetőjele a teljes értékű QWERTY billentyűzet, illetve a felette elhelyezkedő, négyszögeletes alakú folyadékkristályos kijelző, mely egyrészt 56×56 milliméteres (3 colos képátló) fizikai méretű, másrészt pedig 240×240 pixeles felbontású. A 0,24 milliméteres pontméretű LCD 65.536 színárnyalatot képes megjeleníteni.


A megfelelő számítási teljesítményt egy 312 MHz-es frekvencián üzemelő Intel XScale PXA272-es mikroprocesszor biztosítja, ami 64 MB SDRAM (ebből 46 MB érhető el), illetve 64 MB Flash ROM memória társaságában teljesít szolgálatot. A memória hagyományos SD (Secure Digital) és MMC (MultiMediaCard), valamint miniSD memóriakártyák révén könnyedén tovább bővíthető.

A beépített digitális fényképezőgép egy 1,2 megapixeles effektív felbontású képszenzorra épül és maximum SXGA felbontású fotókat, illetve kisebb videófelvételeket lehet készíteni vele. A további fontosabb specifikációk közé tartozik a Windows Mobile 2003 Second Edition operációs rendszer, a Bluetooth kontroller, az infravörös port, a GPS technológia, a négysávos GSM modul, illetve a GPRS Class 10 és EDGE Class 10 vezeték nélküli adatátviteli technológiák támogatása. A HP hw6515 ára egyelőre sajnos még ismeretlen. A készülékből elérhető lesz egyébként egy hw6510 típusjelzésű változat is, melyben nem lesz digitális fényképezőgép.

A cég egyik képviselőjétől megtudtuk, hogy a Hewlett-Packard az év vége felé egy hagyományos kialakítású okostelefonnal is meg szeretne jelenni a piacon.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle