Connect with us

technokrata

Érintőkijelzős, új Windows szoftveres mini okostelefon

Kütyük

Érintőkijelzős, új Windows szoftveres mini okostelefon

A FifthMedia kiadta a világ első Windows CE .NET operációs rendszerű mobiltelefonját, mely egyben jelenleg a világ legkisebb méretű, Windows alapú PDA-mobilja.


A hagyományos formai kialakítású készülék 110 milliméter hosszú, 48 milliméter széles, 22 milliméter vastag, a mérlegen pedig egész pontosan 120 grammot nyom. A TFT technológiájú folyadékkristályos kijelző egy igazi gyöngyszem a maga nemében: az LCD 240×320 pixeles (QVGA) felbontással bír, melyhez nem kevesebb mint 18 bites színmélység (262 ezer színárnyalat) társul. Érdekesség, hogy a kategóriatársaktól eltérően a kijelző érintésérzékeny, tehát ceruza is jár hozzá.

A megfelelő számítási teljesítményt egy Freescale i.MX21 típusjelzésű mikroprcesszor biztosítja, ezenkívül pedig 50 MB memória bekerült a telefonba. A jobboldalt elhelyezett bővítőhelybe miniSD (Secure Digital) memóriakártyák helyezhetők be. A beépített digitális fényképezőgép 1,3 megapixeles felbontással rendelkezik, segítségével maximum 1.280×960 pixeles fotók készíthetők.

A rejtett antennás Axia A108 lítium-ion akkumulátora 1.300 mAh kapacitású, ami 150 órás készenléti időt, illetve 210 perces beszélgetési időt tesz lehetővé. A vezeték nélküli adatátviteli technológiák közül sajnos csak a GPRS Class 10 és az IrDA támogatott, így az EDGE-ről, az UMTS-ről, a Wi-Fi-ről, de sajnos még a Bluetooth-ról is le kell mondanunk. Van viszont elektronikus levelezési kliens, 2.0-s WAP böngésző (xHTML) és Javat támogatás.

Érdekesség, hogy az 525 dolláros (100 ezer forint) készülék hamarosan Palm szoftveres változatban is elérhető lesz.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle