Connect with us

A mobilokra nem teljes estés TV filmek, hanem rövidebb videóanyagok valók

Kütyük

A mobilokra nem teljes estés TV filmek, hanem rövidebb videóanyagok valók

Szakértők szerint a mobiltelefonos televíziós szolgáltatások komoly jövő előtt állnak.


Az Eco nevezetű német Internetes vállalat ˝TV meets Handy˝ című legfrissebb tanulmányában több mint hetven szakértő véleményével ismerkedhetünk meg.

A tanulmány készítői által végzett közvéleménykutatásból kiderül, hogy a megkérdezettek mindössze két százaléka gondolja úgy, hogy akár teljes hosszúságú játékfilmeket is megnézne mobiltelefonja kijelzőjén, a rövidebb mozifilm előzetesekkel viszont már az emberek több mint egyharmada szimpatizálna. A legnagyobb sikernek a sport témájú adások örvendenének, ugyanis a válaszadók 74 százaléka nézne szívesen sport közvetítéseket a mobil készülékén. Híradót és videóklipeket 67 százalék nézne mobiltelefonon, az erotikus adások pedig mintegy 50 százalékos nézettségre számíthatnak.

A megkérdezettek 88 százaléka úgy véli, hogy a televíziós szokások a jövőben sem fognak jelentős mértékben megváltozni, vagyis az emberek többsége továbbra is a nappalijában fog TV-t nézni. Érdekesség, hogy a szakértők többsége úgy véli, hogy idővel majd többen fognak mobilon tévézni, mint személyi számítógépen.

Míg egyesek szerint a harmadik generációs mobiltelefonos hálózatok egymagukban képesek ellátni az összes fejlett multimédiás feladatot, addig mások úgy vélekednek, hogy például a televíziós adások mobil közvetítéséhez nem a 3G-t, hanem annál sokkal hatékonyabb, specifikus technológiákat kell alkalmazni. Ilyen például a DVB-H.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő