Connect with us

technokrata

Rengeteg játék lesz elérhető az N-Gage rivális Gizmodo mobil játékgépre

Kütyük

Rengeteg játék lesz elérhető az N-Gage rivális Gizmodo mobil játékgépre

A Tiger Telematics bejelentette, hogy a Nokia féle N-Gage fő konkurensének szánt Gizmodo mobil játékgépre még az idén rengeteg játékszoftver elérhető lesz.


Carl Freer, a vállalat alapítója és egyben első embere az üggyel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy 2005 végére már közel kilencven darab Gizmodo játékprogram lesz jelen a kereskedelmi forgalomban, tehát az új platform egyáltalán nem fog játékhiányban szenvedni. A Gizmodóra fejlesztő cégek között találjuk többek közt a Microsoft Games Studios-t, az SCI-t, a Disney BuenaVista Games-t, illetve a Team 17-et. A sikervárományos játékok közül említést érdemel többek közt a Richard Burns Rally, a Carmageddon, az Age of Empire, valamint a Mech Assault.

A 140 gramm tömegű Gizmodo egy igazi multifunkciós készülék, hiszen segítségével nem csak telefonálni (GSM 900/1800/1900 MHz), hanem többek közt játszani, zenét hallgatni, filmeket nézni, fényképezni és üzeneteket (SMS, EMS, MMS) küldeni is lehet, és akkor a fejlett GPS helymeghatározó szolgáltatásokról nem is beszéltünk.

A képmegjelenítésről egyrészt egy 2,8 colos képátlóval rendelkező, TFT technológiájú, 240×320 pixeles felbontású folyadékkristályos kijelző, másrészt pedig egy Nvidia-féle GoForce 3D 4500-as grafikus processzor gondoskodik. Utóbbi chip többek közt Direct 3D Mobile, OpenGL-ED, MPEG-4 és H.263 gyorsítást valósít meg, tehát nem kell attól félni, hogy a lejátszás egy pillanatra is megakad. A Windows CE-t futtató kis masina lelke egyébiránt nem más, mint egy 400 MHz-es órajelű ARM9 processzor. A film- és zenelejátszásról a Windows Media Player 9 gondoskodik, a memóriabővítés pedig hagyományos SD (Secure Digital) kártyák révén könnyedén kivitelezhető.

A készülék ára 329 euró, vagyis mintegy 81 ezer forint.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle